Inntrykk: Voyage

Voyage byr på en nydelig, om ikke spesielt spennende reise.

En aldri så liten oppdagelsesreise står for tur med Voyage, men hvor går ferden? Vi har fått en anmelderkode fra Ratalaika Games og har testet spillet til Xbox Series X.

Skjermbilde fra Voyage.
Skjermbilde fra Voyage.

Det var en gang, tror jeg…

Voyage er et siderullende eventyr med pusleoppgaver man må løse, og det hele er en oppdagelsesreise i veldig pene omgivelser – alt fra skoger og ørkener til mørke huler under bakken. Spillets utseende kan minne litt om en animert film.

Rett ut av boksen er det tydelig at Voyage er et minimalistisk spill med tanke på spillestil. Det er ikke noen intro eller forhistorie som forteller hva som har skjedd, og hvorfor historien til figurene man styrer er som den er. Strengt talt er det ikke noe tekst som forklarer i det hele tatt, hele spillet fortelles gjennom det visuelle du ser. Enkelt og greit.

Man styrer to figurer med veldig enkle manøvrer. De kan gå til høyre eller venstre, klatre litt her og klatre litt der. Man er avhengig av begge figurene siden de hjelper hverandre med å komme seg over hindringer på veien. Man kan også bytte mellom dem om man skulle ønske. Den viktigste egenskapen figurene har er å bruke et slags ekko-triks som hjelper med å finne ut hva du skal.

Skjermbilde fra Voyage.
Skjermbilde fra Voyage.

Det skal også nevnes at spillet kan spilles med en partner som styrer den andre figuren, riktignok kun ved å sitte i samme rom. Men det åpner vertfall en mulighet for å ha det litt gøy i lag.

Som tidligere nevnt er det ikke noe tekst i det hele tatt som forklarer handlingen, heller ikke underveis, dog ser du hint av ting som har skjedd på denne mystiske planeten sånn at du kan sette sammen en egen konklusjon.

På veien treffer du på noe som kan minne om behjelpelige ånder som peker deg i riktig retning, og du ser også at de har reist samme vei som deg.

Konklusjon

Skjermbilde fra Voyage.
Skjermbilde fra Voyage.

Der Voyager skiller seg ut, vertfall for min del, er at det er ikke noe action, heller ikke noen hurtige avgjørelser som må tas. Det gir deg god tid til å legge merke til alle detaljene, noe designerne virkelig har fått til. Det skjer småting hele tiden både i bakgrunnen og forgrunnen som gjør alt veldig dynamisk. Lydsporet er det ikke noe å si vondt om heller og det passer perfekt til hva du ser på skjermen.

Spillet er heller ikke så langt, rundt et par timer så er det over. Noe som i grunn er helt greit, for det kan fort bli kjedelig. Presentasjonen er på plass, det bare føles ut som om selve spillingen mangler litt for mye. Personlig tror jeg ikke at jeg kommer til å tenke tilbake på Voyage om en måneds tid, siden det er såpass lite å gjøre med figurene. Men det kan anbefales hvis du liker vandrespill og vil ta det litt rolig i et par timer.

Mer informasjon om Voyage finner du på det offisielle nettstedet. Spillet er ute på PlayStation, Xbox og Switch, og har i tillegg en eldre PC-versjon. Vi har fått anmelderkode fra utgiverens PR-byrå. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.