Kultklassikeren Gimmick! hentes frem igjen

Nå slipper du å betale tusenvis av kroner for en lovlig kopi, siden spillet kommer til moderne konsoller og PC.

Gimmick! er et fargerikt plattformspill fra japanske Sunsoft, som blant annet skilter med fantasifulle og varierte nivåer, lekker 8-bits-grafikk og temmelig høy vanskelighetsgrad. Spillet kom til NES i 1992, og siden markedet generelt var på vei bort fra den plattformen fikk det en begrenset lansering – det kom kun ut i Japan og, merkelig nok, Skandinavia.

Gimmick! Special Edition.
Gimmick! Special Edition.

Spillet fikk en blandet mottakelse da det kom, men denne var nok også farget av at NES-plattformens dager som spillplattform i stor grad var talte. I ettertid har det nemlig fått et langt bedre rykte, og regnes som en kultklassiker. Kanskje det er derfor det også er dritdyrt; skal du kjøpe spillkassetten alene må du typisk ut med opp mot tusen dollar, og hele pakken er langt dyrere.

Kommer til moderne plattformer

Nå blir det imidlertid billigere å kjøpe seg en lovlig kopi, for Gimmick! skal relanseres for Switch, PlayStation 4, Xbox One og PC senere i år. Den nye versjonen får tillegg som muligheten til å lagre og laste inn spillet eller spole tilbake handlingen hvis du gjør noe feil, noe som er ganske hendig siden originalen er kjent som et skikkelig vanskelig spill.

Ellers inkluderes en ny «time attack»-modus, galleri og mer. Gimmick! Special Edition blir tilgjengelig både digitalt og i fysisk utgave. Spillet kommer til vesten via nylig Embracer-oppkjøpte Bitwave Games, som har skrevet litt om begivenheten på nettstedet sitt. Her er en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.