The Oregon Trail slippes på PC og Switch

Ikke BASIC-utgaven fra 1971, altså, men det nye spillet for Apple Arcade.

The Oregon Trail er et historiedrevet strategispill der du må planlegge og legge ut på en reise som krysser det amerikanske kontinentet, som nybygger på attenhundretallet. Spillet kom i 1971, og var et rent tekstspill som ble spilt på stormaskiner via printerterminaler. Det var opprinnelig ment som et prosjekt for å lære elever om amerikansk historie.

Selvsagt.
Selvsagt.

Spillet regnes som et av de tidligste dataspillene som lot spillerne skape sine egne historier gjennom en kombinasjon av tilfeldige hendelser og spillernes egne valg, og det ble en stor suksess. Dermed kom det også til det meste av hjemmedatamaskiner når disse begynte å dukke opp på markedet.

Nytt spill lansert i fjor

I fjor dukket et helt nytt The Oregon Trail-spill opp for Apple Arcade. Dette er løst basert på originalspillene, men er et moderne spill med rollespillelementer, historiedrevne oppdrag og hendelser, nye minispill og rikelig med detaljer. Spillet fikk en svært god mottakelse på Apple Arcade, med en brukerscore på 4,8 av 5.

Nå slippes det også for PC og Switch. Lanseringen skal finne sted den 14. november, altså om et par uker. Du finner mer informasjon på spillets Steam-side. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.