Eventyrspillet Colossal Cave nærmer seg

Her er en ny trailer fra King’s Quest-skaperens nye eventyr.

Sierra-grunnleggerne Ken og Roberta Williams er tilbake i spillindustrien, og det første nye spillet deres er morsomt nok en nyversjon av det som ofte regnes som tidenes første eventyrspill, Colossal Cave Adventure. Der inspirasjonskilden, som først debuterte i 1976, var et rent tekstspill, er det nye spillet satt til tredimensjonale miljøer og får en VR-versjon.

Eventyret starter her.
Eventyret starter her.

I dette spillet må du utforske milevis med hulesystemer fulle av skatter, farer og puslenøtter. Det skal være mulig å løse spillets utfordringer i den rekkefølgen du vil, og spille det flere ganger uten å oppleve de samme tingene.

Colossal Cave kommer til Xbox Series X|S, Switch, PlayStation 5 og PC (Steam og Epic), samt Meta Quest 2. Det har ikke fått noen lanseringsdato enda, men skal ifølge utviklerne slippes før året er omme. En fersk trailer finner du under.

Spillet ser jo ikke akkurat veldig moderne ut, men det betyr ikke nødvendigvis at det ikke blir interessant. I mine tilbakeblikk på Roberta Williams’ King’s Quest-spill er det som regel mye kritikk, men alle – unntatt King’s Quest V, da – har noe ved seg som gjør dem fascinerende å oppleve.

En kommentar om “Eventyrspillet Colossal Cave nærmer seg”

  1. Gratikken ser mindre amatørmessig ut enn jeg hadde fryktet, men jeg forstår fremdeles ikke poenget med dette spillet. Håper de ikke regner med de skal tjene penger på det, men at det kun er for gøy.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.