Spillegals Final Fantasy Showdown

Spillegal-podcastens tiende episode er ute.

Spillegals Podcast har kommet opp i 10 episoder og ser dermed ut som den har kommet for å bli en stund. I den anledning gikk vi bort fra den vanlige strukturen vår, og Tryggve tar med seg Audun, Sindre og Aleksandra for å finne ut hvilket av Final Fantasy-spillene som kom til Playstation 1 som egentlig var det beste. Auduns favoritt er Final Fantasy 7, Sindre foretrekker Final Fantasy 9 mens Aleksandra mener at Final Fantasy 8 tar kronen. Klarer noen å overbevise de andre?

Bilde: Tryggve Sollid.
Bilde: Tryggve Sollid.

Final Fantasy-serien trenger kanskje ikke noen omfattende introduksjon. Det er en japansk rollespillserie som startet på Nintendo i 1987, og ble veldig populær med seks titler til Nintendo og Super Nintendo. Bare tre av disse ble gitt ut i vesten, og da bare i Nord Amerika. Ingen av de seks første Final Fantasy-titlene ble opprinnelig gitt ut i Europa, men de ble riktignok gjort tilgjengelig på andre plattformer en del år senere.

Så overrasket utvikleren Square spillverden ved å forlate Nintendo og kun gi ut Final Fantasy 7 til Sony sin nye konsoll, Playstation, i 1997. Final Fantasy 7 kom ut over hele verden og solgte i bøtter og spann, og var dermed Europa sitt første møte med serien. For veldig mange var Final Fantasy 7 den første store rollespillopplevelsen, og det satte sine spor. Square fulgte opp med Final Fantasy 8 i 1999, og Final Fantasy 9 i 2000. Igjen eksklusive til Playstation, og igjen med stor suksess.

Men hvilket av dem var egentlig det beste? Det forsøker vi å finne ut av i episode 10 av Spillegals Podcast.

Sjekk gjerne de tidligere episodene av podcasten også, om du ikke har gjort det alt. Den er ikke spesifikt en retro-podcast, men det blir mye retro-prat likevel da vi alle er litt opp i årene nå. Særlig undertegnede spiller en del retro, og tar det opp i episodene jeg deltar i. Og det kommer også stadig episoder med retro-spesifikke temaer, så følg gjerne med oss!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.