Egypt-inspirert pusling i Cleopatra Fortune

Dette arkadespillet fra nittitallet har blitt relansert på Steam og Switch.

Cleopatra Fortune høres kanskje ut som noe John Carew ville ha lokket med i en av de dystopiske TV-reklamene vi stadig ser ham i, men det er faktisk langt mer spennende enn som så. Det er et puslespill som opprinnelig ble sluppet i arkadehallene av legendariske Taito. Arkadespillet debuterte i 1996, og kom til konsoll året etter.

Pusling fra nittitallet.
Pusling fra nittitallet.

Fallende blokker

Spillet befinner seg sånn omtrent i samme gate som Tetris, Columns og Puyo Pop, og handler om å holde spillområdet fritt for fallende steiner, skatter, sarkofager og mumier mens du prøver å arrangere dem på en slik måte at du scorer maksimalt antall poeng når de fjernes. Det er også støtte for to spillere, samt en egen historiemodus med femti brett.

Nå har en ny utgave av Sega Saturn-versjonen blitt sluppet på Steam og Switch. Denne har diverse nyheter, slik som at du kan spole tilbake etter å ha gjort feil, lagre og laste inn spillet når som helst, justere hastigheten blokkene faller i og senke hastigheten på spillet når du ønsker det. Ellers er det diverse ekstra innstillingsmuligheter, slik at du for eksempel kan aktivere CRT-filter på skjermen.

Her er en trailer (nå kommer jeg til å synge «hastu ra! hastu ra!» resten av dagen):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.