Dette nye strategispillet bruker CGA-grafikk

Og ja, hvis du har en PC fra 1981 bør du kunne kjøre det.

Jeg vokste opp med Commodore 64, og senere Amiga. Så jeg må ærlig talt innrømme at klassisk CGA-grafikk ikke er noe jeg savner nevneverdig. Når det er sagt, har jeg enorm respekt for de som utvikler spill for klassisk maskinvare, med alle begrensningene det medfører.

Retrostrategi.
Retrostrategi.

Så Barren Planet fra soloutvikler Cyningstan vekket naturligvis interessen. Dette er et turbasert strategispill for DOS, og minstekravene er som følger: En 4.77 MHz 8088-prosessor og CGA-grafikk. I tillegg er spillet lite nok til å få plass på en 360k floppy-diskett. Men frykt ikke om du har oppgradert maskinvaren siden IBM lanserte sin første PC i 1981; det funker i DOSBox også.

Barren Planet foregår på en ugjestmild planet på ytterkanten av det bebodde verdensrommet. Det er lite vits å bo der, men den har rike mineralforekomster og dermed har to gigantiske gruveselskaper startet å kjempe om makten på planeten. Du kan ta kontroll over et av disse, og prøve å utmanøvrere motstanderen i turbaserte slag.

Spillet har også støtte for flerspiller, enten lokalt på samme maskin (via «hotseat») eller via gode, gamle «play by mail». Det er selvsagt lov å sende lagrefilene via e-post eller tilsvarende, hvis du ikke gidder å vente på Postverket.

Du kan betale hva du vil for Barren Planet på Itch.io, eller hente det ned fra utviklerens nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.