Super Cars kommer til Steam

En hel haug andre spill fra samme utviklerstudio er også ute, inkludert Kikstart, Trailblazer og Kid Chaos.

Magnetic Fields (eller Mr. Chip Software som de opprinnelig het) var et av de mest anerkjente britiske utviklerstudioene på åtti- og nittitallet. Nå har en haug av spillene deres dukket opp på Steam – skjønt serien de er mest kjent for, Lotus Turbo Challenge, kommer vi neppe til å se der (på grunn av Lotus-lisensen).

Super Cars.
Super Cars.

Mange spill

Det av spillene jeg tipper flest lesere har et godt forhold til er Super Cars, et racingspill der du ser moroa fra fugleperspektiv og må kappkjøre på store og kompliserte baner. Her kan du også bruke virkemidler som ikke ville blitt godkjent av FIA (i dag, i alle fall!), slik som missiler. Spillet har en kampanje der du kjøper oppgraderinger underveis, og du kan også kjøpe nye biler.

Steam-versjonen av Super Cars slippes i løpet av måneden. Det er en emulert utgave, som inkluderer versjonene for Amiga, Commodore 64, ZX Spectrum og Amstrad CPC i samme pakke.

Kikstart.
Kikstart.

Et annet kjent spill er Kikstart. Dette er et sideskrollende trial-spill, der du kjører motorsykkel på diverse hinderløyper. Her er det ikke bare hastighet som gjelder, og du må nok lære banene og kjenne for å bli god. Spillet har også støtte for to spillere. Versjonene for Commodore 64 og Commodore 128 er inkludert, og jeg tror dermed at Kikstart blir det første C128-spillet på Steam.

Om du har lyst på mer av det samme, får du det i Super Scramble Simulator. Det er et nyere spill med større figurer og generelt mer avansert grafikk, og Steam-versjonen inkluderer utgavene for Amiga, Commodore 64, Amstrad CPC og gode (neida), gamle ZX Spectrum.

Trailblazer.
Trailblazer.

Mer «racing» får vi i Trailblazer, der det er utgavene for Commodore 64, Amstrad CPC og ZX Spectrum som er inkludert i pakka. Dette er et futuristisk spill der du styrer en spretten ball sett bakfra, og må navigere deg gjennom de stadig mer farefylte banene.

Så over til noe helt annet, nemlig Kid Chaos for Amiga. Dette er et sideskrollende plattformspill som opprinnelig var tenkt som en direkte konkurrent til Sonic, men der utgiver Gremlin fikk kalde føtter og valgte å bytte katten som egentlig skulle ha ovedrollen ut med en huleboergutt. Jaja. Spillet fikk i alle fall gode anmeldelser.

Kid Chaos.
Kid Chaos.

Ellers har det tidlige skytegalleri-spillet Duck Shoot også dukket (hehe) opp på Steam. Her er det snakk om utgavene for Commodore 64 og VIC-20. Jeg syntes nok utgiver Pixel Games også burde inkludert Amiga-utgaven Dux som opprinnelig var et minispill i Lotus Turbo Challenge 2, for her føler jeg vel det skranter litt med tanke på verdi for pengene i 2023.

Mens jeg har dere her kan jeg jo nevne at Pixel Games også har sluppet Cuthbert in the Jungle (Commodore 64) og Black Magic (Commodore 64, Amstrad CPC og ZX Spectrum. på Steam. Og jeg regner vel med at Super Cars II dukker opp etter hvert.

Oppdatering (juni): Jeg legger til at actioneventyret Hero of the Golden Talisman, også det fra Shaun Southern, nå er ute på Steam. For Amstrad CPC og Commodore 64.

3 kommentarer om “Super Cars kommer til Steam”

  1. Snakk om godsaker med Supercars! Trenger toeren også da.
    Fektinga i Monkey Island er jo barnemat i forhold til bilselgeren!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.