Robotene slåss i Front Mission 1st Remake

Det turbaserte taktikkspillet fra nittitallet har fått ny drakt.

Front Mission er et spill som kombinerer rollespill og turbasert, taktisk kamp. Det ble opprinnelig gitt ut på Super Famicom i Japan i 1995, og kom senere til PlayStation under tittelen Front Mission 1st.

Handlingen finner sted i en fremtid der menneskene bruker japanernes favorittkrigsmaskiner, vandrende kamproboter, for å utkjempe krigene sine. Kampanjen følger kaptein Royd Clive(!), som leder en gruppe kamproboter på et oppdrag der forloveden hans, løytnant Karen Meure, forsvinner. Royd bestemmer seg for å ta saken i egne hender, og legger ut for å redde henne.

Kamuflasje? Pfft! Slikt er for pyser.
Kamuflasje? Pfft! Slikt er for pyser.

Fra Switch til resten

I fjor dukket en nyversjon av Front Mission 1st opp på Switch, og for en liten tid siden (hei, det er sommer, tiden flyr) kom spillet også til de andre store konsollene og PC. Front Mission 1st Remake har helt ny grafikk (i 3D, med et kamera som kan styres fritt), samt et nyinnspillt lydspor og flere spillmessige nyheter slik som et taktisk kart.

Du kan også velge om du vil spille spillet i klassisk modus, eller en modernisert modus som ser ut til å inkludere flere justeringer.

Det er polske Forever Entertainment (også kjent fra Panzer Dragoon: Remake og The House of the Dead: Remake) som har laget nyversjonen. Spillet ser ut til å ha fått en god mottakelse. Hvis du er interessert, har det også en gratis demo – og på PC, i alle fall, kan lagrefilen fra demoen brukes i fullversjonen. Nesten som i de gode, gamle «shareware»-dagene, altså. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.