Det spennende strategispillet Cantata er ferdig

Er en turbasert miks av ulike typer strategispill.

Cantata er en spennende kombinasjon av turbasert krigsspill, 4X-strategispill og logistikkstrategi (om det er det vi kan kalle sjangeren med spill som Factorio). Spillet skilter med en distinkt visuell stil, og selv om bestanddelene det består av for så vidt bør være kjente for de fleste med litt strategierfaring, har det en rekke finurlige og unike løsninger.

Cantata ser litt ut som Advance Wars, men er ganske annerledes i praksis.
Cantata ser litt ut som Advance Wars, men er ganske annerledes i praksis.

Jeg tok en titt på det da det ble lansert i «early access» i fjor vår, og nå har den ferdige versjonen kommet ut. Jeg har ikke fått sett på den; lanseringen tok meg egentlig litt på sengen, og jeg har ikke mulighet til å sette meg ned med det nå. Da jeg skrev om det sist, mente jeg det var veldig lovende, men absolutt trengte mer arbeid:

– Det godt dette er et «early access»-spill; jeg tror Cantata kan bli en moderne klassiker innen strategisjangeren, men det har fortsatt et stykke å gå før det når det punktet.

Forhåpentligvis har det nådd punktet nå. Jeg ser at utviklerne har lagt inn en ny og omfattende opplæringsdel samt gjort endringer i grensesnittet (som blant annet har fått bedre hjelpefunksjoner), i tillegg til at de selvsagt har fullført kampanjen, røsket opp i tekniske problemer og så videre.

Vi får se når jeg eventuelt rekker å dykke tilbake i Cantata (for man har jo alltid så mye mer tid «i fremtiden»), men enn så lenge er det bare å gi lyd fra deg om du har spilt spillet selv og har noen erfaringer å dele. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.