Steam fyller 20 år

De vokser opp så fort, gjør de ikke?

Husker du ditt første møte med Steam? For meg var det med installasjonen av Half-Life 2, et spill jeg selvsagt kjøpte i boks (og for sikkerhets skyld printet jeg ut kvitteringen jeg fikk fra Steam under installeringen). Half-Life 2 hadde ikke diskbasert kopibeskyttelse, men jeg var nok ikke helt solgt på ideen om at et eget oppstartsprogram var noen spesielt god erstatning.

Spillet som for mange startet det hele.
Spillet som for mange startet det hele.

I tiden som kom vokste Steam-biblioteket langsomt, men gradvis – alltid via spill jeg hadde kjøpt i butikk, men som krevde Steam-aktivering. The Ship, Red Orchestra, Sin Episodes: Emergence og, selvsagt, The Orange Box. Det tok hele fire år fra Half-Life 2 i 2004 til jeg kjøpte mitt første spill på tjenesten – XBLA-avhopperen RoboBlitz, som det kanskje er på tide å få spilt snart.

Men dere får ta over mimringen i artikkelkommentarene. Poenget er at Steam hadde 20-årsjubileum i går. Den opprinnelige lanseringen fant sted den 12. september 2003, først introdusert som en måte å tilby oppdateringer til Valve-spill via nettet. Det første spillet ble lansert der året etter. Counter-Strike: Condition Zero heter det, og jeg tror det involverer skyting av noe slag.

Hvis du stikker over til Steam kan du se Valve selv feire tjenestens 20-årsjubileum med en artig og informativ tidslinje. De har også laget denne videoen for anledningen:

Jeg avslutter med å rappe hele artikkelen om Steams lansering fra nettstedet Bluesnews. Forhåpentligvis kan tyveriet gjøres godt igjen ved at noen av dere følger denne lenken og oppdaterer at Bluesnews faktisk lever i beste velgående den dag i dag.

NB: Jeg ville vært forsiktig med å klikke på lenkene i artikkelteksten – jeg tviler på at alle disse nettstedene fortsatt eksisterer, og gudene vet hva som har tatt over domenene.

New Steam Client

The promised new version 1.0 of the Steam client has been released. The non-beta version of the broadband content delivery/DRM system can be downloaded from 3D Downloads, 3D Gamers, Boomtown (registration required), Computer Games Online, FileRush (Bit Torrent), Gamer’s Hell, Games Fusion, Jucaushii.ro, Loadedinc (registration required), and Worthplaying. While fears have been expressed that Valve is tracking Kazaa shenanigans and such with SpyWare (thanks Cletus), the last post on this Halflife2.net forum thread (thanks Frans) clarifies that this is an unanticipated glitch on FAT32 hard drives from software that was only tested on NTFS systems, and no SpyWare is involved (so your Justin and Kelly obsession will remain your secret).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.