Dette nye rollespillet er helt gratis

Moonring kommer fra en veteran som blant annet har Dungeon Keeper og Fable på rullebladet.

Dene Carter er en utvikler som har vært i bransjen siden åttitallet. Han har blant annet fartstid hos Bullfrog og Lionhead, og var en av designerne bak spill som Dungeon Keeper og Fable. Han sto artig nok også bak et spill jeg nylig har skrevet om, nemlig Druid II: Enlightment på Commodore 64. Den teksten kommer i en fremtidig artikkel i serien 4×30 Commodore 64-spill.

Nå som folk begynner å bli ferdig med Baldur's Gate III kan jo dette være en passende erstatning.
Nå som folk begynner å bli ferdig med Baldur’s Gate III kan jo dette være en passende erstatning.

Gratis rollespill

Nå har han blitt soloutvikler, og lansert et rollespill som heter Moonring. Dette er et spill laget i stil med åttitallets rollespill (med Ultima-serien som den mest åpenbare inspirasjonskilden), der du navigerer deg rundt i en stor og åpen verden sett ovenfra. Verden er bygd opp av ruter, og spillet er turbasert. I tillegg må du selv skrive inn temaer du ønsker å snakke med datafigurer om.

Samtidig har Carter forsøkt å modernisere grensesnitt og kontroller, for å gjøre spillet mer vennlig enn de gamle spillene kunne være. Det byr på en stor og hånddesignet åpen verden med datagenererte grotter, over 100 fiender og rikelig med mysterier. I tillegg har det distinkt retroinspirert grafikk, og et «dungeon synth»-lydspor med over 50 låter.

Ah, og det er helt gratis. Ingen mikrotransaksjoner, ingen andre kostnader. Carter vurderer visst å selge fysiske tøykart og papirmanual, men det virker som han ble tatt litt på sengen av at folk faktisk ønsker å betale for det nye spillet hans. På spørsmål om hvorfor det er gratis har han svart følgende:

– Lots of folks asking this: Life is hard, Covid sucked, everyone’s poor and stressed, I don’t need the $300 this would make me: I’d rather take the goodwill.

Han forteller også at han planlegger å utvikle spillet videre. Du finner spillet på Steam, og her er en trailer (advarsel: det er en litt høy lyd helt i starten):

En kommentar om “Dette nye rollespillet er helt gratis”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.