Daggerfall Unity er ferdigutviklet

Spill det legendariske Bethesda-rollespillet Daggerfall med en moderne spillmotor.

The Elder Scrolls: Daggerfall kom i 1996, og var det andre spillet i The Elder Scrolls-serien. Det er et førstepersons rollespill, der du får stor frihet til å gjøre hva du vil i spillets gigantiske verden. I tillegg til hovedoppdragene er det rikelig med sideoppdrag, samt laug du kan bli med i som har sine egne oppdragskjeder. Du kan også drive handel, kjøpe eiendommer og skip, og mye mer.

Det er fortsatt et av tidenes største rollespill. Bethesda har selv sagt at åpen verden-spillets landmasse er omtrent like stor som Storbritannia, og det har 15 000 byer, landsbyer og hulesystemer som kan besøkes (befolket av over 750 000 innbyggere).

Det sier seg selv at Bethesda ikke kunne lage et slikt enormt spillmiljø for hånd, så mye av innholdet i spillet er datagenerert. Litt som i studioets nyeste spill, Starfield, med andre ord.

Daggerfall Unity.
Daggerfall Unity.

Daggerfall Unity

Hvis du har lyst til å prøve å spille Daggerfall selv, har det aldri vært enklere enn det er nå. Selve spillet finner du gratis både på Steam og GOG, og hvis du ikke ønsker å spille DOS-versjonen kan du nå spille spillet i Unity i stedet. Fanutviklede Daggerfall Unity er nemlig ferdigutviklet, og er en fullstendig gjenskapning av spillet i den moderne spillmotoren.

Utviklerne bak Daggerfall Unity har også brukt rikelig med tid på oppgraderinger, og har også fikset mange problemer samt forbedret «knirkete» elementer i originalspillet for å gjøre opplevelsen greiere (kontrollene har for eksempel fått en total overhaling). Omfattende støtte for modifikasjoner får vi også. Daggerfall Unity er gratis, og kan lastes ned fra det offisielle nettstedet.

For å få Daggerfall Unity til å fungere må du altså først installere spillet, for eksempel via Steam, så laste ned og pakke ut Daggerfall Unity på harddisken din. Når du så starter Daggerfall Unity må du peke spillet i retning av de installerte filene (på Steam finner du ut hvor de ligger ved å høyreklikke på spillnavnet i klienten, velge «egenskaper» og gå til menyen «installerte filer»).

Så er det bare å starte. Ser deg om noen måneder!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.