STALKER-spillene har debutert på konsoll

Den originale trilogien ble sniksluppet på Xbox og PlayStation i går.

Det første STALKER-spillet debuterte i 2007, etter en svært lang utviklingstid preget av kaos og lekkasjer (spillet ble kunngjort så tidlig som i 2001). Til sammenligning gikk utviklingen av de to første oppfølgerne ganske glatt; Clear Sky kom i 2008, mens Call of Pripyat dukket opp i 2010.

Deretter ble det tilsynelatende kaos igjen, og det er først nå at neste spill snart er klart. STALKER 2: Heart of Chornobyl skal etter planen slippes i september, og det er nok ikke bare våre fingre og tær som er krysset i håp om at de ukrainske utviklerne endelig skal komme i mål med den etterlengtede oppfølgeren.

Skjermbilde fra STALKER: Shadow of Chornobyl på Xbox One.
Skjermbilde fra STALKER: Shadow of Chornobyl på Xbox One.

Men nå er det plutselig liv i originaltrilogien igjen. De tre gamle spillene har alltid vært eksklusive for PC, men i går ble de sniksluppet på konsoll under Microsofts Partner Preview-presentasjon. Selv om dette naturlig nok fokuserte på Xbox-versjonen, har trilogien kommet til PlayStation også.

Vi loves et nytt kontrollsystem og grensesnitt spesialdesignet for kontroller, men ellers skal de nye konsollspillene ligge så tett opp mot originalutgavene som mulig. De vil også få støtte for modifikasjoner etter hvert, via mod.io. Det er et spesialiststudio ved navn Mataboo som har stått for mye av overføringen (GSC Game World har nok å gjøre, tenker jeg).

STALKER-spillene er førstepersons skytespill satt til en ekstra postapokalyptisk versjon av Chornobyl-sonen. Her har radioaktiviteten skapt fullstendig kaos, men også rikelig med muligheter for de som er modige/dumme nok til å utforske den. Spillene byr på stor frihet og åpne omgivelser (Call of Pripyat er nesten et rent åpen verden-spill).

Les mer om konsoll-overføringen hos Xbox. Her er en trailer for de nye versjonene:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.