Endelig: Moonstone med cd SPILL

Noen ganger nytter det å mase – ukens podcast handler om kultklassikeren Moonstone.

Moonstone: A Hard Days Knight er ikke et retrospill det snakkes så veldig mye om for tiden, men det har definitivt sine tilhengere. Det gjør det for eksempel stadig godt i NM i Amiga-spill, og er fortsatt med, i motsetning til skremmende mange klassikere.

Moonstone.

En av tilhengerne er Torbjørn Preus Schou, som har fått navnet Mr. Moonstone av cd SPILL fordi han … vel, snakker mye om Moonstone. I dagens podcast får han gjøre det foran mikrofonen, og vi får endelig finne ut hvorfor dette spillet er en perle. Eller er det mest nostalgi det handler om?

Schau gjør en god jobb med å beskrive konseptet, men kort sagt handler det om at fire riddere (der alle kan styres av mennesker) må reise rundt i en fantasiverden og bekjempe monstre mens de jakter på skatter og magiske nøkkeldeler. Spillet er blant annet kjent for sin heftige introduksjonssekvens, og store mengder blod og gørr.

Om du skulle bli inspirert til å teste det, er PC-versjonen av Moonstone tilgjengelig på GOG. Her kan du høre episoden:

 

4 kommentarer om “Endelig: Moonstone med cd SPILL”

 1. Veldig bra episode. Stor fan av spillet, men var aldri noe særlig god. Lærte nå masse nytt om spillets som kanskje en manual kunne fortalt meg i barndommen. I tillegg veldig mye god informasjon om hvordan spillet ble til og hvor det hentet inspirasjon. To tommler opp!

  Svar
 2. Dette er noe av det mest legendariske en 80 modell kan erindre – Moonstone; untouched yet could be the grand ol’ father of rogue/darks-like that are set in a grim and dark medievial otherworldy dimension 🙌

  Svar
 3. Veldig koselig episode og hyggelig at det går an å mase seg til en episode med cd SPILL. Masing iverksatt for Diablo. Med det sagt, Moonstone er et feiende flott spill og virkelig en episode i en av Norges største Amiga-podcaster! Prøvde det på ny for et år siden og ser at det må legges ned utallige timer for å trene opp «timingen» igjen. Det minnes jeg at vi gjorde den gang også, men det hadde vi en uendelighet av timer. Nå har jeg de to timene hver lørdags kveld. Uansett, bra episode om et bra spill, med en bra gjest!

  Svar
 4. Fantastisk spill, ikke bare sjokkerte den syns og hørsel sansene, men spillet var kanskje en av de første til å blande action og rpg sjangeren og det snakkes det lite om, foruten at det sammenlignes med en soulslike. Her får man poeng per level som kan kan bruke for å øke attributter til spilleren, og kampsystemet er deilig refleksbasert med mange forskjellige angrep, blokkering av vertikale angrep, og en unnvikelsesmanøver for horisontale. Enda artigere når man sitter fire stykker og spiller på tur, muligheten for å angripe hverandre og stjele utstyr løfter spillet til nye høyder. Spilte dette mye når det kom ut, og greide å komme til siste sluttboss noen ganger, men hver gang man greide det kunststykket så krasjet spillet! Det var utrolig frusterende, og jeg leste senere at den versjonen jeg hadde, som selfølgelig var en cracket versjon, hadde en bug som gjorde at den krasjet hver gang man kom til siste sluttboss. Jeg fikk aldri tak i en annen versjon, og det var ikke før et par år siden jeg fikk tak i en WHDload versjon som fungerte perfekt, og jeg fikk endelig rundtspilt dette. En triumf! Utrolig hva som fremdeles sitter i muskelminnet. Besøk gjerne http://moonstonetavern.co.uk/ for mer informasjon rundt spillet.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.