Fight ‘n’ Jokes ser rimelig rart ut

Italiensk indie-spill fra 1997 pusses opp.

Spillhistorien er full av ukjente og rare spill, og et av dem er Fight ‘n’ Jokes fra 1997. Det er et 2D-slåssespill i Street Fighter-stil, men der de fleste spillene i sjangeren prøver å ta seg selv sånn halvseriøst (riktignok litt vanskelig til tider), er Fight ‘n’ Jokes tullete fra ende til annen.

Det betyr at flesteparten av figurene er parodier på ett eller annet, og at spillet er fullstappet av visuelle «gags». Vi loves også at hver figur har sin egen absurde versjon av Mortal Kombats «fatalities», som her kalles «dementialities».

Jeg har ikke klart å finne ut hvordan spillet opprinnelig ble mottatt, fordi det tilsynelatende kun kom ut i hjemlandet, men nå som det holder på å få en nyversjon ser jeg at denne har fått en positiv mottakelse på Steam. Nyutgaven er i «early access», og målet skal være å by på en trofast retro-opplevelse, men med for eksempel moderne nettkode.

Du finner Fight ‘n’ Jokes på Steam. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.