I denne episoden av podcasten Spillegal ser vi på bruken av åpne verdener i spill.
Denne gangen er det hele fem deltagere som bidrar: Tryggve, Eirik, Sindre, Nicholas og Terje. Alle har sine egne meninger om hva som kjennetegner en god åpen verden, og om hvilke virkemidler som fungerer. Og da aner vi muligheter for litt god spilldebatt.
Åpne spørsmål

Spill som tilbyr en åpen verden å utforske, har eksistert lenge. Men man tenker kanskje helst på de nyere og mer moderne spillene når man nevner åpen verden som sjanger. Det er generelt et konsept som er godt likt i den vide verden, men det har også noen sider ved seg som noen ikke liker så godt.
I episoden diskuteres hva som definerer et åpen verden spill, som kanskje ikke er så opplagt som man først tenker. Det finnes nok av spill som tilbyr å utforske fritt, uten at vi nødvendigvis tenker på dem som åpne verdener. Episoden kommer såklart ikke utenom Ubisoft, som har satt et veldig preg på sjangeren med sine spillserier. Og vi kommer også innom bruken av åpne verdener i bilspill.
Vi lurer såklart på hvorfor vi liker og ikke liker åpne verdener, og hva vi tenker potensialet til spill som benytter seg av dem. Det kommer også opp noen tanker rundt generering av innhold, både prosedyrisk og ved hjelp av kunstig intelligens, og om dette er en positiv utvikling.
Dette resulterte i en løs prat på snaue to timer, der vi går litt frem og tilbake, og trekker frem eksempler. Hvem vet om vi i det hele tatt kom til noen slags konklusjon, men vi hygget oss. Og det resulterte forhåpentlig i en hyggelig episode også.
Hvis du ikke synes det, så må du gjerne gi oss tilbakemelding på e-posten hets@spillegal.no, eller eventuelt i kommentarfeltet under her.
Vi minner også om at Spillegal skal delta på Tiltcast, et arrangement der flere spill-podcaster spiller inn foran publikum etter tur. Det foregår på utestedet Tilt i Oslo den 24. mai, se mer om dette på Facebook.
Hør episoden her: