Arbeidet for å redde gamle spill fortsetter

Stargate for Commodore 64? Quarterstaff for MS-DOS? Disse spillene kom aldri ut, men er nå tilgjengelige.

Games that Weren’t fortsetter å gjøre et glimrende arbeid for å ta vare på spillhistorien, ved å lukte seg frem til spill som aldri kom ut eller ble lansert i såpass begrenset omfang at de ikke har blitt digitalisert og bevart for ettertiden. I den siste tiden har de gjort to ganske store funn, nemlig Stargate for Commodore 64 og Quarterstaff for MS-DOS.

Stargate er oppfølgeren til arkadeklassikeren Defender, og byr i likhet med originalen på sideskrollende rom-action. Spillet skulle egentlig bli lansert på Commodore 64 av Atarisoft, som ga ut en rekke Commodore 64-versjoner av kjente arkadespill (både fra Atari og andre produsenter) tidlig på åttitallet. Men selv om det tilsynelatende ble ferdigutviklet, kom det aldri i salg.

Quarterstaff: The Tomb of Setmoth er en kombinasjon av eventyrspill og rollespill, utgitt av Infocom på Apple Macintosh. Sent på åttitallet var også versjoner for PC og Apple II på vei, men disse ble kansellert – sannsynligvis på grunn av de urolige tidene hos Infocom. PC-versjonen var «klar for testing», så den ble nesten ferdigutivklet. Apple II-versjonen er fortsatt savnet.

Games that Weren’t har gjort begge spillene tilgjengelig for nedlasting. De har også skrevet litt om hvordan de fikk fatt i dem. Ta en titt på nettstedet deres for flere slike spill. Og hvis du har en stor samling med rare greier selv, så bør du sjekke om det er noe de er på jakt etter.

Les også: Det norske spillet Jungeljakt har blitt reddet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.