Ny retrospillbutikk starter opp i Kristiansand

Grizzly Games ønsker å appellere både til samlere og familier med nostalgiske foreldre.

Kristiansand begynner å bli et aldri så lite sentrum for oss retrospillinteresserte. Ikke bare har vi arkade- og flipperspillklubben High Score, men den 8. juni en fysisk butikk fullstappet av retrospill og relaterte samlerobjekter.

Grizzly Games åpner snart dørene. Bilde: Bradley Kleppenes Slade.
Grizzly Games åpner snart dørene. Bilde: Bradley Kleppenes Slade.

Grizzly Games

Stedet heter Grizzly Games, og innehaver er Bradley Kleppenes Slade. Han forteller til Spillhistorie.no at han ønsker butikken skal være en destinasjon både for de seriøse samlerne og folk som er ute etter litt nostalgisk moro som ikke koster skjorta.

I tillegg håper han å se foreldre ta med seg barna for å vise dem spillene de vokste opp med, og lokalet har faktisk et eget areal med spillmaskiner og sofaer der man kan ta seg en kopp kaffe eller brus og prøve spill før man eventuelt kjøper dem, eller bare kose seg en time eller to. I tillegg er det en egen liten utstilling med sjeldne samlerobjekter.

Fokuset per nå er på spill for ulike konsoller, men det er et utvalg klassiske dataspill i store bokser, for plattformer som PC, Amiga og Commodore 64. Bradley forteller at han gjerne vil selge spill for disse plattformene, og er på jakt etter samlinger som han kan kjøpe.

Butikken ligger på Mjåvann Industriområde vest for byen, og om du er lokalkjent er den temmelig rett-frem å finne. Den ligger nemlig bare et par hundre meter fra gjenvinningsstasjonen. Kjør inn mot denne, og ta første avkjørsel til venstre. Adressen er Mjåvannsvegen 50.

Om Kristiansand er litt for langt unna, er planen å åpne nettbutikk om et par måneder – Bradley forteller at all energien så langt har gått til den fysiske butikken, men når den åpner håper han å få mer tid til å utvikle nettbutikken.

Mye spennende å se, inkludert en supersjelden Nintendo 64-koffert. Bilde: Bradley Kleppenes Slade.
Mye spennende å se, inkludert en supersjelden Nintendo 64-koffert. Bilde: Bradley Kleppenes Slade.

Langvarig interesse

Bradley kommer fra Storbritannia, og det var der han først ble bitt av samlerbasillen.

– En venn skyldte meg 20 pund, og en dag spurte han om jeg var interessert i å ta i mot en Nintendo 64 i stedet. Jeg sa selvsagt ja, den hadde alle de beste spillene. Dermed havnet jeg i kaninhullet. Først begynte jeg å samle de maskinene jeg hadde som barn, slik som NES, MegaDrive, PlayStation 2, og så videre. Så måtte jeg jo få fatt i de jeg ikke hadde, og det ballet på seg.

Da Bradley flyttet til Norge for cirka fem år siden, måtte han på grunn av bosituasjonen la samlingen bli i Storbritannia. Men da han fikk seg sin egen leilighet hentet han alt sammen.

– Dama i tollen var veldig skeptisk og stilte mange spørsmål da jeg kom med samlingen min. Men så dukket en annen tollbetjent opp, og han var i fyr og flamme over det jeg hadde med meg. Så det gikk greit. Det var da jeg fikk innredet leiligheten med alle retrogreiene mine at jeg endelig følte at «dette er hjemmet mitt.»

Etter hvert dukket kjærligheten opp, og dermed også et større hus med et ledig soverom. Det ble raskt hjemmet til retrosamlingen, men det var god plass – og dermed vokste samlingen ytterligere. Et nytt husbytte resulterte i enda mer plass, og dermed enda større samling. Men da familien flyttet til Kristiansand ble huset for lite, og mye havnet på lager.

Her kan man slappe av med en kopp kaffe og et godt, gammelt spill. Bilde: Bradley Kleppenes Slade.
Her kan man slappe av med en kopp kaffe og et godt, gammelt spill. Bilde: Bradley Kleppenes Slade.

Drømmejobben

Nå har altså Bradley funnet et nytt sted for samlingen. Han forteller at han alltid har ønsket å ha en butikk, da han solgte antikviteter i Storbritannia. Etter å ha bygd opp en lidenskap for gaming ble det åpenbart hva slags butikk han ville ha. Etter å ha jobbet lenge som stillasmontør startet han arbeidet med å oppfylle drømmen i november i 2023.

Bradley er klar på at han har mye hardt arbeid foran seg, men han gleder seg til å fortsette.

– Jeg håper at butikken vil hjelpe meg å bli integrert i miljøet her nede, og det hadde vært kjempekult om det etter hvert bygde seg opp et miljø rundt butikken med stadig mer kjente fjes som dukker opp igjen og igjen. Jeg håper også å se foreldre ta med barna sine, og dele sin nostalgi for spill med dem, og at «hardcore» samlere kommer innom og blir overrasket over de sjeldne tingene de faktisk kan få kjøpt her.

Grizzly Games åpner altså den 8. juni. Du kan finne mer informasjon på butikkens Facebook-side. Du kan også ta en titt på Bradleys YouTube-kanal.

Ny konsoll? Bilde: Bradley Kleppenes Slade.
Ny konsoll? Bilde: Bradley Kleppenes Slade.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.