Double Fine Adventure

brokenageDet har vært mye kritikk rundt Double Fines folkefinansierte eventyrspill, men lite av den har kommet fra de av oss som faktisk åpnet lommeboka for folkefinansieringen i utgangspunktet. Jeg tror grunnen til det er den unike innsikten i utviklingsprosessen som vi har fått gjennom de glimrende dokumentarfilmene som har dukket opp ved jevne mellomrom helt siden prosessen startet.

Akkurat denne delen av spillet var ikke så gøy.
Akkurat denne delen av spillet var ikke så gøy.

Egentlig var disse eksklusive for oss backere, men for en tid tilbake begynte Double Fine å legge dem ut slik at alle kan se dem. Nå har det kommet 14 episoder, og jeg føler det er på tide å slenge ut en liten anbefaling. Hvis du har lyst til å få se hvordan spill lages, og få et innblikk i utfordringene Double Fine har hatt og valgene de har tatt, er dette en glimrende serie. I tillegg er det en serie som virkelig viser det menneskelige aspektet av spillutvikling. Man følger Double Fine i både medgang og motgang, og det er ikke fritt for at man blir litt glad i gjengen etter hvert.

Som de fleste sikkert vet, ble spillet delt i to. Andre del er rett rundt hjørnet, og kommer 28. april. Den første delen var utrolig vakker, utrolig sjarmerende og … vel, littebittegranne kjedelig. Det var et spill jeg ble veldig glad i, men hvor det man faktisk gjorde ikke alltid var så spennende. Del to skal visstnok få mer interessante gåter, og det kan hjelpe mye. Jeg gleder meg til å finne ut hvordan det blir. Les videre for video.

Det hele begynner med Kickstarter-videoen:

Første episode:

Her er resten av spillelisten. Om du vil kjøpe spillet kan du gjøre det via Double Fines nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.