Perception er et grøssereventyr med blind hovedperson

Perception er et potensielt ganske spennende spill under utvikling hos en gjeng veteraner fra BioShock-utvikleren Irrational Games. Spillet er et førstepersons grøssereventyr der du må utforske en forlatt herregård. Her viser det seg raskt at ting ikke er helt på stell, og et overnaturlig «nærvær» bestemmer seg for å plage deg. Et ganske normalt spillhus, med andre ord.

Hvorfor er de kuleste husene alltid hjemsøkt?
Hvorfor er de kuleste husene alltid hjemsøkt?

Det som kanskje ikke er like normalt er måten spillmiljøene formidles på. Hovedpersonen er nemlig blind, og bruker i stedet sylskarp hørsel og nærmest overmenneskelige egenskaper for å bygge seg opp et bilde av miljøene ved hjelp av lyder. Litt som et menneskelig ekkolodd.

Resultatet er en spennende og distinkt visuell stil, og utvilsomt også massevis av muligheter for skremmerier og uhygge. Men spillet får også andre interessante elementer. Hver gang du løser en av herregården mange gåter vil miljøene forandre seg rundt deg, og du får også reise i tid for å oppleve herregårdens utvilsomt svært utrivelige historie.

Utviklerne håper å lansere Perception i løpet av juni neste år, og har tatt turen til Kickstarter for å folkefinansiere produksjonen. Her er en trailer:

Jeg synes kanskje hovedpersonens stadige snakking ødela litt for stemningen, men det er jo fortsatt tidlig i utviklingen. De mørke miljøene minnet meg forøvrig om White Night, et spennende eventyr jeg skrev om i bloggens tidlige barndom. Det er et kult spill, men ikke uten problemer.

En kommentar om “Perception er et grøssereventyr med blind hovedperson”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.