Se hvordan inXile tenker seg at Bard’s Tale IV skal bli

Du har antakeligvis fått med deg at folkefinansieringen av Bard’s Tale IV er igang. Ikke bare det, men den er helt åpenbart en suksess. inXile passerer snart én million dollar på Kickstarter, og det ville ikke overrasket meg om kampanjens mål nås i morgen. De venter nok med å åpne champagnen, men vi kan like godt gratulere dem her og nå.

Muntre monstre.
Muntre monstre.

Bard’s Tale IV skal bli et tradisjonelt grottekravlingsspill i stil med forgjengerne, men med noen spennende elementer. For eksempel skal det være mulig å bevege seg fritt, selv om miljøene er bygd opp av ruter. I tillegg loves vi muligheten til å undersøke og eksperimentere med både miljøene og ting vi plukker opp i detalj – et eksempel kan være et tilsynelatende normalt sverd som viser seg å ha en skjult knapp i skaftet, som aktiverer magiske flammer. Kun ved å studere skaftet nøye kan du finne denne knappen.

Nå har den amerikanske utvikleren lagt ut en videosnutt som viser hvordan de tenker seg spillet skal se ut. Det er viktig å poengtere at dette er en «in engine»-video, og ikke en video av faktisk spill. Og for all del, la oss ikke glemme at nedskaleringer kan forekomme. Men likevel: Det ser temmelig lekkert ut, og lover godt. Videoen finner du under.

Jeg liker det vi ser her. Det er gøy å se Unreal Engine 4 brukes på et veldig tradisjonelt rollespill, og jeg tror såpass heftig presentasjon kan være med å lokke folk som ikke har erfaring med denne typen rollespill, og dermed ikke vet hvor underholdende de kan være, til å teste det.

Det er uansett en stund til spillet er planlagt utgitt. Det kommer ifølge utviklerne nemlig ikke før i oktober 2017, og ingen vil vel bli overrasket om det kommer en utsettelse eller to i tillegg til dette. Så kanskje spillet ikke kommer før 2018.

3 kommentarer om “Se hvordan inXile tenker seg at Bard’s Tale IV skal bli”

  1. De har jo satt en veldig fornuftig pris på backinga – i motsetning til veldig mange andre spill som tar nærmest fullpris. 25 dollar blir vel nesten halv pris, så den investeringen risikerer jeg :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.