Amazon utvikler PC-spill

Amazon er noe de fleste forbinder med netthandel, men visste du at Amazon utvikler spill også? Allerede i 2008 kjøpte Amazon opp utgiver og utvikler Reflexive Entertainment, som i hovedsak utviklet spill og applikasjoner til Kindle og Kindle Fire.

theunmaking
The Unmaking – kun til Amazons egen Fire Tablet.

I 2012 opprettet de så en egen avdeling kalt Amazon Game Studios, som skulle produsere «innovative, morsomme og vellagde spill» rettet mot mobile plattformer. Dette har ført til titler som Lost Within, The Unmaking og Tales From Deep Space. En del av porteføljen er tilgjengelig på iOS, mens noen spill er eksklusive til Amazons eget Fire OS.

Nå ser det imidlertid ut til at Amazon ønsker å ta det hele noen steg videre, og satse på større titler i PC-markedet. I 2014 kjøpte de opp Double Helix Games, som blant annet står bak Silent Hill: Homecoming, og før helgen annonserte de etter 26 nye spillutviklere via Gamasutra, til et team som skal skape et «ambisiøst nytt PC-spill» basert på den siste tilgjengelige spillteknologien. Det ser med andre ord ut som om Amazon slår skikkelig på stortromma når de først satser i dette markedet.

Amazon Game Studios
Tales From Deep Space – også eksklusivt til Fire Tablet.

Amazon hevder videre at de både ønsker å være oppfinnsomme – men også ta risiko – for å produsere spill som skal bli blant de beste på markedet. Studioet har for øvrig allerede utviklere fra titler som Portal, World of Warcraft, Bioshock, Half Life 2, Left for Dead, Halo, Shadows of Mordor og The Last of Us.

I følge den ene jobbannonsen søkes det etter en «Combat Designer» – som skal være med på å utvikle et «raskt, morsomt og intuitivt kampsystem». Vi skal dermed ikke se bort i fra at de jobber med et slags action-eventyr/-rollespill. Det blir uansett spennende å se hva Amazon klarer å få til med sin første tittel på PC-markedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.