Mark Ferrari lager grafikk for Ron Gilberts nye eventyr

Her er en nyhet jeg ikke så komme: Mark Ferrari, mannen som blant annet sto bak de flotte miljøene i LucasArts-klassikerne Loom og Monkey Island, har blitt hentet inn for å lage bakgrunnsgrafikken for Thimbleweed Park. Det er, om du ikke har fått det med deg, et nytt pek-og-klikk-eventyr laget av Mr. Monkey Island selv, Ron Gilbert.

Merk at disse bildene er langt fra ferdige.
Merk at disse bildene er langt fra ferdige.

Nyheten er litt overraskende, ettersom grafikken egentlig skulle lages av Gary Winnick, som sto bak grafikken i Maniac Mansion og Zak McKracken. Han kommer til å fortsette å lage figurene og så videre, men Gilbert og Winnick er åpne om at Ferraris inntreden betyr en rimelig stor endring for grafikkstilen.

Jeg likte Winnicks konseptgrafikk for spillet veldig godt, og hadde det vært noen andre enn Mark Ferrari som «erstattet» ham ville jeg nok blitt skuffet over nyheten. Men man kan liksom ikke bli skuffet over at teamet nå har fått en legende med på laget. Jeg liker også de foreløpige bildene Ferrari har laget for spillet, selv om de visstnok er langt fra ferdige.

I tillegg til å lage minneverdig grafikk for noen av tidenes beste spill, har Mark Ferrari også laget pikselkunst på nettet. Ganske utrolig pikselkunst, faktisk. Ta en titt på nettstedet hans for å se hvordan han skaper flotte animasjoner kun ved å manipulere fargepaletten («colour cycling», for de som husker Deluxe Paint).

Du kan lese et intervju med Mark Ferrari på Geekscape.

Thimbleweed Park skal etter planen lanseres neste sommer. Du kan følge med på utviklingen på skapernes nettsted, der du også kan støtte utviklingen. Under ser du avsløringstraileren, men merk at den altså ikke er spesielt representativ lenger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.