Lyst å spille Minecraft på Amiga?

Spillsuksessen Minecraft kan man sikkert skrive mange bøker om. Det er tidenes mestselgende PC-spill, med over 19 millioner solgte kopier per oktober 2014.  Slår man sammen salgene fra konsoll og mobil, passeres 60 millioner. Tallet er garantert høyere nå, og blir nok bare å fortsette inn i skyene etter at Microsoft kjøpte Mojang og rettighetene til Minecraft i fjor høst.

AmiCraft
Grafikken er ganske lik originalen.

Det finnes imidlertid (nesten) like mange kloner som det finnes solgte kopier. Hvor gråsonen er, og hvor grensen for rent plagiat går, det får noen andre avgjøre. At noen har profitert stort på å stjele idéer er det likevel ingen tvil om, men når selveste Apple gjør det, så hvorfor ikke?

Jeg må presisere at det ikke er alle som kopierer grunnet griskhet. Et eksempel på dette er en av de ferskeste klonene på markedet, AmiCraft til AmigaOS 4. Spillet er foreløpig i Alpha-versjon 5, men ser overraskende bra ut allerede. Utvikleren publiserte senest i dag en video som viser en demonstrasjon av spillet i dets nåværende tilstand. Det loves både større verdener og flere biomer i de kommende oppdateringene. Lenke til nedlasting og youtube-video følger under.

Spillet kan lastes ned fra OS4Depot.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.