Jeroen Tel vil remixe Commodore 64-musikken sin

I de senere årene har mange av åtti- og nittitallets mest populære spillmusikere gitt lyd fra seg igjen. Folk som Allister Brimble, Chris Hüelsbeck og Matt Gray har eller kommer snart til å lansere remix-album av musikken de lagde for Commodore 64 og Amiga, og pengene for å gå tilbake til røttene har de fått via folkefinansiering.

Cybernoid 2. Vrient spill.
Cybernoid 2. Vrient spill med kul musikk.

Nå prøver nederlandske Jeroen Tel på det samme. Han har startet en kampanje på IndieGoGo, der han prøver å samle inn nok penger til å lage et album bestående av minst tolv Commodore 64-låter. Du finner en liste under, samt noen eksempler på musikken han skapte på åttitallet (utrolig nok mens han var 14-18 år gammel).

Mine favorittlåter fra Jeroen Tel er helt klart musikken til Cybernoid og Cybernoid II. Selve spillene klarte jeg aldri å elske, men det var verdt å starte dem bare for å få høre musikken. Hvis du ikke har hørt dem før, finner du dem under.

Her er alle låtene han ønsker å remixe:

 • Robocop 3
 • Cybernoid II The Revenge
 • Rubicon
 • Hawkeye
 • Myth
 • Turbo Outrun
 • Supremacy
 • Stormlord
 • Battle Valley
 • Cybernoid
 • Eliminator
 • Iron Lord

Her er noen eksempler fra Youtube. Cybernoid:

Cybernoid II – samme stil, like kul:

En annen fan-favoritt er Battle Valley:

Hawkeye er nok en låt mange Commodore 64-eiere vil nikke gjenkjennende til:

Til slutt, Eliminator (funky!):

Enkelte andre populære Jeroen Tel-låter er litt for fulle av teite samples til at det går an å høre på dem i dag (Turbo Outrun, for eksempel). Det at han bare var en tenåring da han laget dem forklarer vel litt. Jeg har faktisk aldri støttet noe som helst på IndieGoGo, men det frister litt å registrere seg for dette. En digital kopi av albumet «koster» bare 10 euro.

Til slutt: Folkefinansieringsvideoen hans:

En kommentar om “Jeroen Tel vil remixe Commodore 64-musikken sin”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.