Slik får du Alpha Centauri til å fungere på Windows 10

Sid Meier’s Alpha Centauri, den kritikerroste avløperen til Civilization-spillene, har vært tilgjengelig på Gog.com en stund. Dessverre er det mange som har hatt problemer med å få det til å fungere på Microsofts nyeste operativsystem, Windows 10. Under viser vi deg en «quick-fix» på hvordan du likevel kan få dette fantastiske strategispillet til å fungere dersom du allerede har oppgradert.

Det må forresten nevnes at selv om Sid Meier har navnet sitt på denne tittelen, så er det først og fremst Brian Reynolds som var hovedansvarlig (og hoveddesigner) på Alpha Centauri – noe han for øvrig var både på Civilization II, og det første Colonization-spillet.

Uansett – her følger den raske og enkle guiden.

1. Lokaliser installasjonsmappen til Alpha Centauri. I mitt tilfelle har jeg brukt GOG Galaxy, og installert alt av spill på E-disken, så banen til min installasjon er «E:\spill\galaxy\Games\Alpha Centauri» – din er mest sannsynlig annerledes.

alpha centauri konfigurasjonsfil
Sorter filene alfabetisk, så finner du den nesten øverst.

2. Finn og åpne konfigurasjonsfilen «Alpha Centauri.ini» – eller bare «Alpha Centauri» – alt etter om du har valgt å vise etternavnet på filene dine eller ei.

3. Endre «DisableOpeningMovie=0» til «DisableOpeningMovie=1» – det man i praksis gjør er at man forteller spillet at det ikke skal kjøre introduksjonsvideoen, som er den som i de aller fleste tilfeller gjør at spillet ikke kan startes.

Dette trikset har også fungert for de som har tilsvarende problemer på Windows 7 og Windows 8/8.1, så det kan være verdt å prøve ut.

Har du ennå ikke prøvd Alpha Centauri, anbefaler vi sterkt at du gjør det. Gamer.no hadde et tilbakeblikk på klassikeren for noen år siden, det kan du lese her.

Hvis du forresten har forferdelig lyst til å se selve introduksjonsvideoen, så kan du se den under.

En kommentar om “Slik får du Alpha Centauri til å fungere på Windows 10”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.