Retro VGS – ny konsoll med klassiske spillkassetter

Dette så du nok ikke komme: På Indiegogo pågår det nå en kampanje for å finansiere en moderne konsoll med et veldig umoderne lagringsmedium; spillkassetter av typen man brukte før CD’ens inntog midt på 90-tallet. Og vi snakker ikke om forminskede versjoner som dagens 3DS bruker, her er det snakk om full størrelse som på gamle SNES og Mega Drive.

Konsollen heter «Retro VGS», og utviklerne lover i salgspitchen at brukeren skal kunne «[p]lay instantly with no patches or scratches on this modern-day, cartridge-based video game system». Den skal altså ikke kreve stadige firmware-oppdateringer til OS eller oppdateringer til spill, her er planen å gå tilbake til konsollenes røtter og vekk fra de siste års utvikling i internettets tidsalder.

Konsollens skapere er Mike Kennedy, John Carlsen og Steve Woita og disse tre planlegger også å la den nye konsollen emulere gamle spill. Maskinen ligner litt på en Atari Jaguar, og for at produksjonen skal starte kreves det 1 950 000 amerikanske dollar. Nå, to dager inn i kampanjen, er 3% av pengene samlet inn og kontoen står i skrivende stund på 62 222 dollar.

I følge en plansje som er lagt ut på kampanjens Indiegogo-side, skal konsollen koste 299 dollar og støtte både USB- og klassiske 9-pins kontrollere:

hpdjw6t3oxpoxvirf7oe

Utviklingen av Retro VGS har foregått siden 2013, og om nok penger kommer inn er planlagt lansering satt til fjerde kvartal 2016. Om dette virker interessant kan du finne konsollens Indiegogo-side her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.