System Shock er ute på GOG – i forbedret utgave

Et av tidenes viktigste spill har dukket opp på nettbutikken GOG. System Shock – en av de viktigste forfedrene til spill som Thief, BioShock, Dishonored og Deus Ex – har for første gang blitt tilgjengelig via digital distribusjon, og den nye versjonen har til og med mange forbedringer som forhåpentligvis gjør det over 20 år gamle spillet til en litt glattere opplevelse for moderne spillere.

System Shock er et førstepersons actioneventyr av typen den engelskspråklige spillpressen ofte kaller «immersive sim». Med det mener de at spillet foregår i en verden preget av ulike simulerte systemer, som du kan påvirke på ulike måter. Spillet gir deg stor taktisk frihet, og inkluderer rollespillelementer som lar deg skreddersy figuren din underveis i spillet.

I tillegg til å legge mye av grunnlaget for en av de viktigste og mest interessante spillsjangerne på markedet, var System Shock også et unikt historiedrevet spill. Handlingen foregår ombord på en romstasjon der noe forferdelig har skjedd, og det er opp til deg å finne ut hva. Samtidig plages du av en av spillhistoriens mest uhyggelige «skurker», nemlig den kunstige intelligensen SHODAN.

Her er en sammenligning av de to utgavene.
Her er en sammenligning av de to utgavene.

Den forbedrede versjonen skilter med en skjermoppløsning opp til 1024×768 (samt bredskjerm-modus opp til 854×480). Dette høres lite ut, men originalen var begrenset til 640×480, så det er en klar forbedring. I tillegg kan du aktivere muligheten til å styre kameraet med musen, noe som heller ikke var til stede i originalen.

Men om du vil ha alt så historisk riktig som mulig, inkluderer pakken den klassiske utgaven også. Stikk innom GOG for å kjøpe spillet – og om du allerede eier System Shock 2, får du ekstra avslag på prisen. Ta også en titt på den ferske traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.