GOG fortsetter å imponere

En ny samling klassiske Dungeons & Dragons-serier har funnet veien til GOG: Krynn, Ravenloft og Dark Sun. Pluss mer Warhammer-strategi!

Det var en stund der den digitale distribusjonsportalen GOG så ut til å miste interessen for det som gjorde tjenesten spennende i utgangspunktet – retrospillene. De tidene er heldigvis for lengst over, og 2015 seiler opp som kanskje det beste året i GOGs historie.

VGA-fantasykunst fra Dark Queen of Krynn.
VGA-fantasykunst fra Dark Queen of Krynn.

En av nøklene bak denne suksessen er at de har sikret seg rettighetene til en bråte av SSIs gamle spill, inkludert Dungeons & Dragons-spillene deres. De startet Dungons & Dragons-festen med et smell, og fortsatte med et par mer obskure klassikere for kort tid siden. Og nå har nok en bråte D&D-klassikere funnet veien til butikken.

  • Ravenloft-serien – Ravenloft: Strahd’s Posession og Ravenloft: Stone Prophet. To rollespill med skrekk-elementer. Det første er kanskje mest kjent, her får vi Dungeons & Dragons-versjonen av Dracula. I nummer to utforsker vi Egypt-inspirerte miljøer.
  • Krynn-serien – Champions of Krynn, Death Knights of Krynn og The Dark Queen of Krynn. Dette er klassisk Gold Box-moro satt til Dragonlance-verdenen.
  • Dark Sun-serien – Dark Sun: Shattered Lands og Dark Sun: Wake of the Ravager. Disse spillene foregår i en verden ødelagt av en magisk apokalypse.

I tillegg til Dungeons & Dragons-spillene, dukket nok et SSI-spill opp denne uken. Det er Warhammer 40,000: Rites of War, et turbasert strategispill som kjører på Panzer General II-motoren. Også dette spillet regnes som en klassiker, så det er bare å rydde timeplanen.

Toppbildet er maleriet som ble brukt på boksen til Death Knights of Krynn, Lord Soth’s Charge, malt av Keith Parkinson. Det stammer opprinnelig fra Dragonlance-kalenderen fra 1987. Hentet fra Museum of Computer Game History.

En kommentar om “GOG fortsetter å imponere”

  1. Etter å ha blitt ferdig med Fantasy General etter nesten 65 timer så trenger jeg en liten SSI pause før mer godsaker! :p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.