Indie-utvikler tar opp kampen med Total War

Denne uken lanseres The Seven Years War, et massivt strategispill laget av én enkelt mann.

Den tyske indie-utvikleren Oliver Keppelmüller har i de siste tre årene puslet sammen et stort strategispill satt til Syvårskrigen som ble utkjempet i perioden 1756-1763.

Verdensomspennende krig.
Verdensomspennende krig.

Syvårskrigen var en ekte verdenskrig. På den ene siden fant vi Storbritannia, Preussen og Hannover, mens den andre siden inkluderte Frankrike, Østerrike, Russland, Sverige og Sachsen. Senere ble Spania og Portugal involvert på hver sin side, og nederlandske styrker ble angrepet i India. Britiske og franske styrker kjempet så fillene føyk i India, Nord-Amerika, Europa, Karibien, Filippinene og langs kysten av Afrika, og krigen fikk svært store konsekvenser for den senere utviklingen i Europa og Amerika.

Det bør med andre ord være mer enn nok stoff her for et strategispill, og The Seven Years War skilter med 20 store kampanjer, et verdenskart som strekker seg over Europa og Nord-Amerika (med 110 byer og 13 nasjoner), et svært omfattende økonomi- og handelssystem, avanserte systemer for diplomati og politikk, og taktisk, sanntidsbasert kamp.

Mange detaljer.
Mange detaljer.

Det kan selvsagt være at dette enmannsprosjektet er for ambisiøst, men i alle tilfeller virker det som et veldig imponerende prosjekt. Keppelmüller sier selv at han liker Total War-serien, men at han ønsket seg mer historisk nøyaktighet og realisme. I tillegg påpeker han at de populære strategispillene i stor grad ignorerer det aller viktigste i en krigssituasjon, nemlig forsyninger og forsyningslinjer.

Lanseringen vil finne sted 30. oktober, altså på fredag. Det ser enn så lenge ut til å bli Steam-eksklusivt. Her er en trailer:

Ta også en titt på denne videoen, der et slag blir utkjempet:

Bildet i toppen er hentet fra Wikipedia, og er maleriet Der Überfall bei Hochkirch am 14. Oktober 1758.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.