Nytt romspill inspirert av Wing Commander

Ikke alle romspill trenger å være massive – CDF Starfighter fokuserer helt og holdent på romkamp.

CDF Starfighter er et nytt romskip som kjemper om spillernes gunst på Kickstarter. I motsetning til de store spillene i sjangeren, som lover dynamiske universer og enorm frihet, er dette en langt mer kontrollert affære, inspirert av nittitallsspill som Wing Commander og Freespace.

Disse er bare hindringer. Ingen mineraler å finne her.
Disse er bare hindringer. Ingen mineraler å finne her.

Utviklerne beskriver spillet som en romkampsimulator med fokus på innlevelse, med lettforståelige kontroller, en historiedrevet kampanje (med tre forskjellige avslutninger) og underholdende flerspiller. Selvsagt har det full støtte for «virtual reality»-briller, og det er designet for spilling med joystick og håndkontroller. Stilen er altså inspirert av nittitallet, men grafikken ser moderne nok ut.

Det ferdige spillet skal etter planen lanseres i november neste år, mens en betaversjon er forventet utgitt i mars.

Hard konkurranse

Vi har kommet i den litt merkelige situasjonen at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal introdusere «nok et romskipspill» på en spennende måte. Det er helt klart et luksusproblem for oss spillere, og egentlig et ganske deilig problem å ha, med tanke på hvor forferdelig totusentallet generelt har vært for tilhengere av denne sjangeren.

Men for utviklerne av disse spillene er det nok litt mer alvorlig. Når jeg skriver dette har for eksempel CDF Starfighter kun fått støtte fra tolv personer på Kickstarter – folk virker rett og slett mettet. Enten det, eller så har de blakket seg fullstendig på tullekjøp i Star Citizen.

Her er i alle fall utviklernes Kickstarter-presentasjon, etterfulgt av noen videoer fra spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.