Slik fikser du Fallout 4 på PC

Du trenger ikke å rote rundt i ini-filene, et enkelt verktøy lar deg endre de viktigste tingene.

Jeg skjønner meg ikke på Bethesda. Etter å ha fått massevis av kritikk for manglende PC-tilpassing på Skyrim, skulle et normalt menneske tro de ville prøvd å unngå å gjøre de samme feilene med sitt neste spill. Men neida, i stedet har de vært enda sløvere med Fallout 4.

Disse kjappe endringene gjorde spillet mye mer behagelig å styre.
Disse kjappe endringene gjorde spillet mye mer behagelig å styre.

Heldigvis er det rimelig lett å gjøre spillet mer behagelig for PC-eiere. Du kan gå inn i .ini-filene og endre noen greier – den kjappe guiden «how to make Fallout 4 not feel like shit» forteller deg hva som er viktigst: Endre FOV fra 80 til 90, skru av musaksellerasjon og skru av forskjellene i sensitiviteten (i utgangspunktet er den vertikale sensitiviteten satt til halvparten av den horisontale.

Guiden forteller deg hvordan du stiller på disse tingene i spillets .ini-filer, men det finnes en enklere måte. Bare last ned verktøyet FalloutConfigTool fra Reddit-brukeren Bilago. Det lar deg stille på alle disse tingene, samt skru av kontrollerstøtte (det lar seg heldigvis gjøre i hovedmenyen, men har du en kontroller plugget inn du bruke den for å ordne det, for spillet registrerer nemlig ikke verken tastatur eller mus når kontrolleren er aktivert).

Det anbefales forøvrig ikke å skru av framerate lock, da dette kan lede til problemer med fysikkmotoren.

Jeg har testet verktøyet selv, og synes det funket veldig greit. Etter å ha stilt på de tingene jeg nevnte, føles de grunnleggende kontrollene mye bedre – i den timen jeg spilte uten å endre på noe, var det direkte ubehagelig å spille. Nettstedet PCInvasion har også testet filen, og bekrefter at den er trygg.

Verktøyet er pakket i formatet 7z, så du må ha et program som WinRar eller 7-Zip for å pakke det ut. Det har ingen installasjonsprosess, du kan legge det hvor du vil (og slette det igjen når du vil).

4 kommentarer om “Slik fikser du Fallout 4 på PC”

  1. Folk kjøper og har en religiøs tilnærming til spillene uansett hva de gir ut, og uansett hvilken stand spillene er i, så jeg hadde også gitt blaffen om jeg var Bethesda.Viktigere å bruke pengene på markedsføring.

    Svar
  2. Takk! Jeg har til nå endret i 3 ini-filer, dette gjør det enklere. Jeg synes forrrdten at det er OK at Bethesda gjør det sånn så lenge de har holdningen de har til modding og tweaking. Se hva Take2 gjør med GTAV-modding…

    Svar
  3. jeg har en lenovo ideapad 100 med Intel Celeron N2840 prosessor osv, hvor kan jeg kjøpe og laste ned en verson av fallout 4 som pcen klarer og kjøre ?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.