Sensible Soccer-veteran vil lage nytt fotballspill

Jon Hare har startet folkefinansieringskampanje for fotballspillet Sociable Soccer.

For få måneder siden skrev vi at Kick Off-skaper Dini Dini jobber med et nytt fotballspill i samarbeid med Sony. Så skrev vi om fotballspillet Super Arcade Soccer, som har hentet inspirasjon fra nittitallets fotballspill. Og, som om ikke dette var nok, er det nå klart at Sensible Soccer-designer Jon Hare jobber med et nytt spill i sjangeren.

Det heter Sociable Soccer, og i likhet med de andre spillene vi har nevnt, er det fotballspill der du kan se handlingen fra fugleperspektiv. Men det vil også støtte mer «moderne» kameravinkler, slik vi kjenner fra FIFA-spillene.

Et bilde som viser litt av hvordan motoren fungerer.
Et bilde som viser litt av hvordan motoren fungerer.

Sociable Soccer vil støtte lokal flerspiller for opp til åtte spillere, og har selvsagt også rikelig med nettbaserte moduser og rangeringslister. I tillegg vil det selvsagt være mulig å spille alene.

Mange lag

Det vil ha over 500 lag fra hele verden, men de vil neppe være lisensierte. Som i andre fotballspill uten lisensene i orden betyr nok det at navnene vil være akkurat så like at vi skjønner hvem de skal forestille, og akkurat så ulike at man ikke kan saksøke. Heldigvis kan du redigere både lagnavn og spillere selv.

Jon Hare utvikler ikke spillet alene. Han har også med seg Sami Vanhatalo (som i sin tid grunnla Remedy Entertainment), Jouni Mannonen (som blant annet har utviklet Death Rally), Sami Arola og Amar Djouad (som har jobbet med spill som Super Stardust Delta).

På Kickstarter er gjengen ute etter 300 000 britiske pund, og hvis alt går etter planen skal spillet være ferdigutviklet innen desember neste år. Det skal lanseres for PlayStation 4, Xbox One og PC. Her er Kickstarter-presentasjonen:

Du kan også stikke innom Eurogamer for å lese et intervju med Hare.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.