Nordmann lager eventyrspill i LucasArts-stil

Milkmaid of the Milky Way er et lekkert pek-og-klikk-eventyr satt til Norge – ta en titt på den første traileren.

En vanlig dag på gården.
En vanlig dag på gården.

Den norske indie-utvikleren Mattis Folkestad jobber med et pek-og-klikk-eventyr som heter Milkmaid of the Milky Way. Handlingen i spillet er lagt til 20-tallet, og følger ei jente ved navn Ruth. Hun bor på en fjerntliggende gård et sted på Vestlandet. Foreldrene hennes er døde, og hun gjør sitt beste for å overleve alene på gården.

Det kunne imidlertid vært lettere. Ikke bare er gårdslivet et ensomt slit, men noen stjeler verktøyet hennes. Og så begynner kuene å forsvinne. Men dette er bare begynnelsen, for som du kan se i traileren skjer det plutselig noe som forandrer livet hennes totalt:

Har vært under utvikling i et halvt år

Hm, denne var her ikke i går?
Hm, denne var her ikke i går?

Mattis Folkestad jobber med Milkmaid of the Milky Way på fritiden, og beskriver spillet som et kjærlighetsprosjekt. Han står selv for alt fra programmering til grafikk og musikk. Spillet har vært under utvikling i cirka et halvt år, og Folkestad mener at det er omtrent halvveis ferdigutviklet.

Dette er ikke den norske utviklerens første pek-og-klikk-eventyr. I 1995 lagde han pek-og-klikk-eventyret Madhouse for Amiga, og han har i lang tid hatt lyst til å lage et nytt spill i sjangeren. Til Spillhistorie.no forklarer han at han har hatt to ulike spillideer i tankene – og da han endelig satte seg ned for å lage spillet, valgte han den mest ambisiøse.

Spillet utvikles i Unity, ved hjelp av verktøyet Adventure Creator. Folkestad håper å lansere det på App Store og Steam i løpet av neste år. Du kan følge med på utviklingen på spillets utviklerblogg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.