Thea: The Awakening er ferdigutviklet

Postapokalyptisk strategi i en fantasiverden inspirert av slavisk mytologi.

Thea: The Awakening er et strategispill med «roguelike»-elementer som foregår i en postapokalyptisk fantasiverden. Verden har nesten gått under, men nå begynner det å bli levelig igjen. Du får kontroll over en gruppe overlevende, og må forsøke å lede dem til suksess. Eller i det minste sikre at de ikke blir utryddet.

Du styrer bare én by i Thea: The Awakening, men til gjengjeld får du detaljkontroll over hva inbyggerne der skal gjøre. Spillet har et avansert system for produksjon av gjenstander, ressurser og bygninger, og du kan faktisk lage over 4000 ulike ting. Du må også sende styrkene dine ut i verden for å utforske, og når de kommer i kamp må du styre dem gjennom et slags kortspill.

Jeg tror jeg hadde stått over.
Jeg tror jeg hadde stått over.

Underveis må du også forholde deg til små, eventyraktige historiesekvenser der du stilles overfor dilemmaer som må løses. Ikke helt ulikt The King of Dragon Pass, med andre ord.

Full lansering

Spillet ble lansert i «early access» i september, og nå har det tatt steget derfra til en fullverdig lansering. I den forbindelse har det også dukket opp i DRM-fri utgave – sjekk det offisielle nettstedet for mer informasjon om hvor du kan kjøpe det.

Da jeg kjapt testet spillet i forbindelse med «early access»-lanseringen opplevde jeg det som interessant, men litt vanskelig å plukke opp. Nå som fullversjonen er ute, er det bare å prøve igjen. Brukeranmeldelsene på Steam er i alle fall positive. Her er den obligatoriske lanseringstraileren:

En kommentar om “Thea: The Awakening er ferdigutviklet”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.