Civilization V-designerens nye spill lar vente på seg

Det turbaserte strategispillet At the Gates kommer ikke før i 2017.

Jon Shafer var hoveddesigner på Civilization V, og forlot senere Firaxis for å starte sitt eget studio. Hans første prosjekt som uavhengig utvikler er At the Gates, et turbasert strategispill som foregår i romerrikets siste dager.

Spillet setter deg ikke i rollen som noen romersk hærfører eller bybygger, men gir deg i stedet kontrollen over en av de andre fraksjonene i den svært kaotiske spillverdenen. I starten må du forholde deg til et sterkt romerrike, men når det senere svekkes vil det etterlate seg et tomrom som både du og de andre fraksjonene prøver å fylle.

Selv om At the Gates har hentet inspirasjon fra den virkelige historien, foregår det i tilfeldig genererte miljøer.

Et tidlig glimt av spillet.
Et tidlig glimt av spillet.

Vinter og ressurser

I tillegg til et konsept som er interessant i seg selv, skilter spillet med andre spennende elementer. For eksempel vil årstidene spille en svært viktig rolle, og i motsetning til i Civilization-spillene kan du ikke regne med endeløse ressuser. Dermed tvinges du til å flytte på deg eller ekspandere for å overleve i lengden.

Egentlig var det meningen at At the Gates skulle lanseres sommeren 2014, men det har åpenbart ikke skjedd. Nå har Shafer lagt frem et nytt «veikart» for den resterende utviklingen, der det kommer frem at han arbeider for en lansering tidlig i 2017.

Kickstarter-budsjettet er for lengst brukt opp, og Shafer har solgt både hus, bil og pensjonsfondet sitt for å få fortsette å utvikle spillet uten å involvere noen utgiver. Han er imidlertid ganske overbevist om at spillet vil bli en såpass stor suksess at han havner på pluss igjen når det hele er over.

Om du er utålmodig finnes det en «early access»-versjon med alfatilgang allerede, men den er kun tilgjengelig direkte fra utvikleren, og koster 50 dollar. Her er forøvrig et par videoer der Shafer går gjennom grensesnittet til spillet:

En kommentar om “Civilization V-designerens nye spill lar vente på seg”

  1. 2017? Og han tror han skal tjene inn alt igjen? Håper ikke det ender opp som et nytt Coles-prosjekt, selv om dette spillet virker mer solid.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.