Amiga Forever 2016 er lansert

Den kommersielle Amiga-emulatoren har fått ny utgave, og det samme har Commodore 64 Forever.

Amiga Forever og Commodore 64 Forever er to offisielle og kommersielle Amiga-emulatorer, som inneholder alt du trenger for å spille Amiga og Commodore-spill på PC-en din. I tillegg lanseres de med ekstra programvare og spill, og er ganske nybegynnervennlige.

Amiga Forever og Commodore Forever nå sammen.
Amiga Forever og Commodore Forever fungerer nå sammen.

Amiga Forever 2016 kommer med mange tekniske forbedringer, slik som muligheten til å emulere PowerPC-baserte systemer. Dermed kan du bruke den aller nyeste versjonen av AmigaOS, nemlig 4.1. Utvikler Cloanto skryter også av et nytt grensesnitt og mange oppdateringer i de medfølgende programmene og verktøyene.

Commodore 64 Forever har også fått nytt grensesnitt, samt mange mindre nyheter. I tillegg har begge emulatorene blitt oppgradert slik at de kan «slås sammen» om du eier begge to. Da har de ett felles hovedgrensesnitt der du velger hvilke spill og programmer du ønsker å kjøre fra en felles liste.

Merk at emulatorene selges i flere ulike versjoner, og den billigste Amiga Forever-utgaven gir deg bare tilgang til filene du trenger for å emulere en Amiga 500. Det er ganske elendig av Cloanto.

Basert på gratisemulatorer

Amiga Forever er basert på WinUAE, mens Commodore Forever er basert på WinVice. Disse emulatorene kan du selvsagt laste ned gratisversjoner av. Men Amiga Forever er dessverre den eneste lovlige måten å skaffe ROM-filene som du er helt avhengige av for å emulere de ulike Amiga-modellene.

I tillegg leveres som nevnt Forever-emulatorene med mye ekstramateriale, og Amiga Forever er betydelig enklere å bruke enn standard WinUAE. På Commodore-siden er ikke forskjellen like stor; WinVice er ikke direkte vanskelig å bruke.

Personlig anbefaler jeg forøvrig den WinUAE-baserte Amiga-emulatoren FS-UAE. Den er både enkel å bruke, og (stort sett) grei å konfigurere. Du må som nevnt ha ROM-filene for å bruke den.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.