Byggespillet Valhalla Hills er ute av «early access»

Nytt avslappet strategispill, fra skaperne av Cultures-serien.

Valhalla Hills er et søtt, The Settlers-inspirert strategispill der du må lede en gruppe vikinger til suksess i en mytologisk-inspirert verden. Hvert nivå foregår på en øy, der målet er å bygge deg vei opp på toppen av et mektig fjell. På toppen finner du nemlig en magisk portal som forhåpentligvis leder til Valhall (eller mer sannsynlig: neste brett).

Ikke akkurat Cities: Skylines.
Ikke akkurat Cities: Skylines.

Som vanlig i slike spill må du bygge opp en landsby, samle sammen ressurser og sikre at vikingene dine har det de trenger for å overleve og vokse. I tillegg må du bygge en liten hær, slik at du kan overvinne de mytologiske forsvarerne av portalen på toppen av fjellet.

Kjører på Unreal Engine 4

Spillet bruker Unreal Engine 4, og ser rimelig pent ut (selv om jeg aldri helt har vært noen stor fan av den sukkersøte grafikkstilen til Cultures-spillene). Det skilter blant annet med dag-natt-syklus.

Valhalla Hills har vært i «early access» en stund, og i forrige uke ble fullversjonen lansert (spillet er også ute på GOG). Majoriteten av tilbakemeldingene er positive, men flere kritiske røster mener at spillet mangler innhold og er litt ensformig.

Her er en stort sett ganske ubrukelig lanseringstrailer:

Og en noe bedre trailer som skryter av at spillet har vikinger med horn:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.