Trine-skaperne lager Thief-aktig snikespill

Finske Frozenbyte vil ta snikespillene tilbake til røttene.

Etter den trøblete lanseringen av Trine 3 har Frozenbyte bestemt seg for å gjøre noe helt annet, nemlig lage et nytt snikespill i stil med de klassiske Thief-spillene. Det heter Shadwen, og Frozenbyte beskriver det som et alternativ til dagens snikespill der kamp gjerne er et like godt alternativ som å holde seg i skyggene.

Oppfordrer til sniking, ikke dreping

Rimelig Thief-aktig.
Rimelig Thief-aktig.

Spillet foregår i en middelaldersk fantasiverden, og følger snikmorderen Shadwen. Hun har som jobb å ta knekken på landets konge. Uheldigvis har hun selskap av den foreldreløse jenta Lily, som følger henne i tykt og tynt. Om Shadwen skal bruke vold, må hun med andre ord gjøre det mens Lily ser på. En ganske spennende måte å oppfordre spillerne til å snike i stedet for å drepe, altså.

I alle tilfeller har Shadwen en fordel vaktene ikke har; hun kan manipulere tiden. Ved å stoppe eller spole tilbake tiden kan du perfeksjonere strategien for utfordringene du møter.

Trine-spillene benyttet seg stadig av realistisk fysikk, og det samme vil Shadwen. Objekter i omgivelsene vil reagere som de skal, og om du for eksempel får det til å se ut som en vakt har blitt drept i en ulykke (ved at noe tilfeldigvis faller på ham) vil det ikke skape like mye mistenksomhet som et åpenbart drap.

Shadwen skal lanseres i 2016, men de som abonnerer på Humble Monthly har allerede fått tilgang på en teknologidemo. Her er annonseringstraileren:

En kommentar om “Trine-skaperne lager Thief-aktig snikespill”

  1. Styx får vel en oppfølger også, så ser ut som det er en viss interesse for snikespill hos utviklerne for tiden. Får håpe de tar bedre designvalg på dette enn på Trine 3…..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.