Saboteur har blitt relansert på nettet

Husker du ninjaspillet Saboteur? Nå kan du kjøpe en utvidet nyversjon på nettet.

Saboteur kom opprinnelig til Commodore 64 og ZX Spectrum, og opplevde rimelig god suksess på åttitallet. Det er et actioneventyr sett fra siden der vi styrer en ninja, der målet er å infiltrere en base for å stjele en diskett med hemmelig informasjon.

Du må navigere deg gjennom en serie varierte rom, og kan både angripe fiendene direkte eller prøve å unngå dem. Dessuten kan du finne mange hjelpemidler ved å utforske basen.

Spillets Spectrum-røtter er ganske åpenbare.
Spillets Spectrum-røtter er ganske åpenbare.

Spillbart online

Nå har originalskaper Clive Townsend lansert en Unity-versjon av spillet på nettet. Den nye versjonen inneholder en utvidet kampanje, og lar deg laste opp poengsummen din på nettet. Merkelig nok virker det som nyversjonen kun er tilgjengelig via nettleseren, men om du er usikker på om du vil kjøpe tilgang kan du teste en demoversjon på det offisielle nettstedet. Den lar deg spille gratis i en liten periode.

Ifølge Clive Townsend håper utviklerne å spre kunnskap om spillet, slik at de etter hvert kan starte en folkefinansieringskampanje og lage et spill de har drømt om siden åttitallet: Saboteur 3. Om det er målet, får vi håpe nyutgaven av Saboteur dukker opp på plattformer som GOG og Steam i nedlastbar utgave.

Jeg måtte forresten sette «keys» til «sinclair 1» i «options»-menyen for å få til å styre ordentlig.

(via Indie Retro News)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.