Stardocks direktør «bekrefter» Civilization VI i 2016

De aller fleste fans av strategisjangeren ser nok fram til det neste innslaget i Civilization-serien. Nå bekrefter direktøren for «konkurrenten» Stardock, Brad Wardell, at Civilization VI kommer i løpet av året.

Det har vært merkverdig stille fra Firaxis på Civilization-fronten i det siste. I år er det hele seks år siden det forrige hovedinnslaget i serien kom ut. Ser man tilbake på historien, har det aldri gått så lang tid mellom to Civilization-utgivelser som det ligger an til nå. De fem første spillene ble utgitt i henholdsvis 1991, 1996, 2001, 2005 og 2010. «Biproduktene» Colonization og Beyond Earth kom riktignok ut i 2008 og 2014, men disse skiller seg etter min mening såpass fra hovedspillet, at de ikke kan regnes med i den vanlige Civilization-syklusen.

oversikt Civilization V
Dette bildet er fra Civilization V.

Nå har imidlertid direktøren i Stardock, som står bak Galactic Civilizations-serien, langt på vei bekreftet at Civilization VI slippes i år. Dette sammen med andre strategispill som Stellaris, Master of Orion og Endless Space 2. Dette gjør han i en tråd i utviklerjournalen på forumet til Galactic Civilizations III, der han beskriver det som «den kommende 4X-dommedagen». Samtidig forteller han også at Stardock kommer til å annonsere en utvidelse til GalCiv3-universet nå i januar.

Han skriver videre at den informasjonen han nå har gitt ut, ikke er under noe NDA, men at han vet det fordi det er «jobben hans å vite det». I og med at denne informasjonen kommer fra en kilde som er såpass høyt på strå, anser vi den til å være ganske troverdig.

Hvis Brad Wardell skulle vise seg å ha rett angående Civilization VI, kan vi nok regne med at spillet annonseres om ikke alt for lenge – mest sannsynlig i løpet av årets første kvartal. Hva tror du?

3 kommentarer om “Stardocks direktør «bekrefter» Civilization VI i 2016”

  1. Var egentlig helt overbevist om at spillet kommer i år. Det er som du sier 6 år siden sist, og det passer ganske bra med tiden det tok mellom 4 og 5. Tipper det annonseres sent i vår, etter at XCOM2-hypen har lagt seg litt, og at spillet kommer ut i høst.

    Svar
  2. De siste høstlanseringene (hovedsakelig Civ) fra Firaxis har gjerne blitt annonsert i Q1 eller deromkring. Civilization V ble vel annonsert i februar 2010. Utvidelsen Gods & Kings likeså. Brave New World ble annonsert i midten av mars 2013, mens Beyond Earth ble annonsert i midten av april 2014. Rising tide ble annonsert i mai 2015.

    Jeg tipper Q1, men det er mulig, som du sier, at de lar det gå litt etter lanseringen av XCOM2.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.