Prison Architect kommer til konsoll

Bli fengselsdirektør på nye plattformer til våren.

Prison Architect er et strategispill der du må bygge og drive ditt eget fengsel. Spillet har mange av de samme elementene som et typisk SimCity-aktig byggespill, men går i langt større detalj når det kommer til det å simulere de individuelle fangene i fengselet ditt.

Nå har den britiske indie-utvikleren bak Prison Architect annonsert at det kommer til tre konsollplattformer: Xbox One, Xbox 360 og PlayStation 4. Lanseringen vil finne sted til våren.

Introversion har tidligere vært åpne på at de har brent seg på konsollspillutvikling, men denne gangen er det ikke de selv som skal overføre spillet. I stedet er det et studio som heter Double Eleven. I en post på den offisielle PlayStation-bloggen sier Introversion at de syntes Double Elevens ideer for hvordan spillet kunne overføres til konsoll var svært spennende, men de går ikke i detalj om eventuelle endringer.

Konsollversjonen har fått et eget nettsted som du kan ta en titt på, og her er en trailer:

Da jeg spilte spillet etter lansering, hadde jeg følgende å si i vår månedsoppdatering:

Det viser seg å være utrolig gøy å bygge fengsel. Jeg har i en periode blitt skikkelig hektet på Prison Architect. Det gir meg den samme «bare litt til»-følelsen som Transport Tycoon, Theme Park og SimCity, og jeg elsker all dynamikken og friheten spillet byr på. Hvis du liker strategispill med bygging som hovedfokus, er Prison Architect et spill du bør skaffe deg.

Men selv om det har vært under utvikling i nittifem år, og nå er ute av «early access», føles det fortsatt uferdig. Kampanjen som skal introdusere det hele er rett og slett kjedelig, og spillet er alt for dårlig til å forklare hvordan ting fungerer. Du må enten besøke «wiki»-dokumentet hyppig eller prøve deg frem (med potensielt kostbare resultater). Selv om jeg fortsatt har det ganske moro med Prison Architect, merker jeg også at motivasjonen for å spille videre daler litt når jeg først har klart å bygge ett velfungerende fengsel. Det er et problem jeg ofte har med bybyggerspill og slikt; når jeg slipper opp for nye ting å bygge, mister jeg gjerne interessen. I alle fall midlertidig – Prison Architect er et spill jeg nok vil komme tilbake til mange ganger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.