Se innsiden av den norske datamaskinen Tiki-100

Visste du at det ble laget en norsk datamaskin på åttitallet?

På åttitallet fantes det en bråte ulike datamaskinplattformer, og en av dem var norsk. Den het Tiki-100, og debuterte i 1984. Maskinen var hovedsakelig ment for skolemarkedet, og sjansene er ikke helt små for at du har vært borti en slik maskin om du gikk på grunnskolen på midten av åttitallet.

I videoen under kan du se en Tiki-100 bli utsatt for en operasjon. Datautstyr fra åttitallet begynner naturlig nok å passere «best før»-datoen, og en av greiene man bør være obs på om man har en gammel datamaskin eller konsoll, er kondensatorene. Disse komponentene inneholder nemlig ofte etsende materiale, og når de begynner å lekke (eller eksploderer) kan de blant annet gjøre skade på kretskortet de er plassert på.

Det kan med andre ord være en god idé å få dem erstattet, og det er det Tommy Ovesen fra Ovesen.net gjør i videoen under. Lenger nede kan du finne en mer generell video om Tiki-100, om du har lyst til å lære mer om den (der får du også se innmaten):

Mer generell info:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.