Bygg avanserte fabrikker i Factorio

Det populære byggespillet lanseres på Steam i morgen.

I Factorio må du pusle sammen omfattende, automatiske fabrikksystemer. Ved hjelp av en rekke ulike typer mekanismer og samlebånd må du produsere alt du trenger for å overleve på en fjern planet, men uheldigvis har dette den effekten at planetens lokale flora og fauna vender seg mot deg. Dermed må du forberede deg på å forsvare fabrikkene dine. Du kan spille alene eller i samarbeid med andre.

Det er ikke så farlig med all forrurensingen, spillet foregår ikke på vår egen planet.
Det er ikke så farlig med all forurensingen, spillet foregår ikke på vår egen planet.

Factorio har vært tilgjengelig i tidligutgave en god stund, og fått en solid tilhengerskare på nettet. I morgen lanseres spillet i «early access»-seksjonen på Steam, noe som utvilsomt vil bety økt synlighet og popularitet for utviklerne. Planen er at spillet skal være i «early access» i cirka 8-12 måneder. Siden spillet allerede har et omfattende spillermiljø, kan du også laste ned ulike modifikasjoner. Alternativt kan du selv leke deg med spillets kartredigeringsverktøy.

Om det virker fristende, kan det være smart å stikke innom det offisielle nettstedet for å kjøpe spillnøkkel allerede i dag. Ved Steam-lanseringen i morgen vil nemlig prisen gå opp fra 15 til 20 euro – men hva den norske prisen på Steam blir, vet vi ikke. Utviklerne påpeker imidlertid også at de for øyeblikket kun har 20 000 Steam-nøkler å dele ut via nettstedet (de vil be Steam om flere hvis alle brukes opp).

Her er en rimelig fersk video fra Factorio:

Det ser utrolig kult ut … men også litt skremmende, i grunnen!

5 kommentarer om “Bygg avanserte fabrikker i Factorio”

 1. Jaså ja, visste ikke at de fortsatt holdt på med denne. Jeg har jo prøvd demoen, men det må vel ha vært godt over et år siden.

  Husker ikke så mye men laget maskiner for å skaffe kull og utvinne metall fra diverse steiner og samlebånd etc. Tror ikke det ble veldig mye spilling da.

  Svar
 2. Synes Factorio ser svært interessant ut. Men dette spillet er tydeligvis folkefinansiert via Indiegogo, og etter å ha kikket litt på nettsiden til utviklerne virker det som om en del innhold er forbeholdt backere som har gitt mye penger. Jeg holder meg unna inntil videre.

  Svar
  • Ingenting av iniholdet er låst, betaler du får du alt. Eneste en får ut av å betale er å få navnet i spillet, samt noen dårlige campaign missions som ikke har noe funksjon

   Svar
   • Det jeg lette etter på nettsiden var nettopp informasjon om dette er et typisk skirmish-spill eller et scenario-spill. Jeg foretrekker definitivt det siste. Da jeg så at de fleste scenarioene var låst til backere mistet jeg litt av interessen. Om det stemmer som du insinuerer at disse er ganske ubetydelige og at dette er et rent skirmish-spill, tror jeg ikke det er noe for meg. Jeg liker å ha en bakgrunnshistorie (uansett hvor tynn den er) som motivasjon. :-)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.