Everquest feirer 17-årsdag – ny utvidelse på vei

Det massive nettrollespillet Everquest har snart overlevd i 17 år. Det er imponerende.

Det har blitt en stund siden forrige Everquest-nyhet her på Spillhistorie.no, så når tipp-tipp-oldemoren til så godt som alle MMO-rollespill der ute fyller år, er det på sin plass med en liten oppdatering.

Fabelversjonen av den fryktede dragen Trakanon.
Fabelversjonen av den fryktede dragen Trakanon. (Bilde: everquest.allakhazam.com)

Senest i fjor høst fikk spillet en ny utvidelsespakke, den 22. i rekken.  Nå bygger utgiver Daybreak opp spenningen mot den årlige jubileumsfesten i spillet. Her kan man møte fabelversjoner av kjente fiender, få økt mengde erfaringspoeng, og finne unike oppdrag og plyndregods som kun er tilgjengelig i noen få uker av året.

Feiringen starter den 16. mars, og i den forbinelse kommer det også en større oppdatering til spillet. Den endrer blant annet på balansen i en del trylleformularer, samt at en feil med «Hot Zone»-multiplikatoren for erfaringspoeng har blitt fikset. I korte trekk har enkelte lite besøkte områder i spillet blitt gitt en bonus på erfaringspoengene for å tiltrekke seg flere spillere. Hvilke områder som har hatt denne bonusen har variert fra tid til annen, men problemet var at de på mange steder hadde glemt å fjerne bonusen i etterkant. Dermed har enkelte områder fått bonus på bonus (på bonus…), noe som visstnok ikke var hensikten.

Ellers bringer oppdateringen en del nye hendelser og oppdrag i spillet, nytt utstyr av «raid-kvalitet», og ikke minst – nye fabelfiender.

Som om ikke det var nok, har utviklerne også annonsert at spillets 23. utvidelsespakke er på vei. Detaljene vil de imidlertid komme tilbake til på et senere tidspunkt.

Vi gratulerer Everquest med dagen den 16. mars – og håper på minst 17 nye år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.