Spøkelsesjakt i nytt pek-og-klikk-eventyr

Etter lang tids utvikling nærmer indie-eventyret The Last Crown: Blackenrock seg lansering.

Før Kickstarter plutselig førte til at eventyrspillene fikk mye oppmerksomhet igjen, ble sjangeren (litt enkelt sagt) holdt i live av en gjeng tyske selskaper, samt små indie-utviklere fra resten av verden. En av disse indie-utviklerne var Jonathan Boakes, som på egenhånd lagde flere uhyggelige pek-og-klikk-eventyr med overnaturlige elementer.

Spillet ser ikke direkte fargerikt ut.
Spillet ser ikke direkte fargerikt ut.

Hvem skal du ringe? Nigel Danvers!

Nå er Boakes snart tilbake med sitt neste spill. Det heter The Last Crown: Blackenrock, og i likhet med flere av Boakes’ tidligere spill, kombinerer det spøkelsesjakt med historisk etterforskning. Du styrer Nigel Danvers og Lucy Reubans, som må utforske den uhyggelige fortiden til kystbyen Saxton for å komme til bunns i hvorfor stedet er hjemsøkt.

Utvikleren skryter blant annet av at spillet får «realistisk» spøkelsesjakt – altså at du får bruke samme type utstyr som virkelige spøkelsesjegere bruker. Mange av spøkelsesfotografiene brukt i spillet er dessuten tatt av Boakes selv, som tydeligvis har tatt research-delen av utviklingen svært alvorlig.

Spillet gis ut av Iceberg Interactive, som dermed tar en liten pause fra romspillene sine, og skal lanseres snart (blant annet på Steam). Her er en trailer – husk at dette altså er et lavbudsjettsspill laget primært av én mann:

6 kommentarer om “Spøkelsesjakt i nytt pek-og-klikk-eventyr”

 1. Er det sant? Dette og Bracken Tor er vel nesten eventyrspillenes svar på Duke Nukem Forever når man tenker på utviklingstid. Måtte grave litt i AdventureGamers arkiver og det ser ut som man kunne forhåndsbestille Bracken Tor (som det vel også ryktes om skal komme ut i år…. ) så langt tilbake som i 2009. Amazon-linken fungerer til og med fremdeles, men går ikke an å bestille lenger, da. :P

  http://www.amazon.co.uk/Bracken-Tor-Time-Tooth-Claw/dp/B00485C3WG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1458048726&sr=8-1&keywords=bracken+tor

  Svar
 2. Heh, Bracken Tor hadde jeg helt glemt (til tross for at jeg gledet meg veldig til det skulle komme en stund).

  Svar
  • Dette fikk vi faktisk pressemelding om, tenker jeg lager en liten sak i morgen. Kom egentlig aldri veldig langt i Barrow Hill, men er villig til å prøve igjen. Var litt guffen stemning, husker jeg.

   Svar
    • Tipper at Spillhistorie ikke er de eneste som har fått den, men det er en noe større sjanse for at jeg er den eneste som lager sak om annonseringen. :)

     Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.