Dovetails nye flysimulatorer får detaljert verdenskart

Snart lanseres Dovetail Flight School, og takket være veteranene i Orbx får det flotte og detaljerte miljøer.

Tidligere i år annonserte Dovetail Games at de planlegger å lansere to flysimulatorer før året er omme. Den første heter Dovetail Flight School, og kommer allerede i april. Den andre heter Dovetail Flight Simulator, og kommer senere i år.

Pent.
Pent.

Nå har utvikleren annonsert at de har gått i partnerskap med Orbx for å sikre at verden du flyr over blir så autentisk som mulig. Orbx har lang erfaring med å lage tilleggspakker for Microsoft Flight Simulator X, og ifølge nettstedet AirDailyX skal Orbx’ FTX-system danne ryggraden for de nye spillenes miljøer.

FTX er en serie med tilleggspakker for Flight Simulator X, som gjør hele verden langt mer detaljert enn den er i utgangspunktet. Orbx har i årenes løp utviklet en rekke teknologier for å gjenskape den virkelige verdenen på en måte som er så autentisk som mulig, og disse teknologiene vil altså brukes av de nye spillene.

I tillegg kommer oppdateringer i selve grafikkteknologien, som kombinert med de nye miljøene forhåpentligvis sikrer et kraftig visuelt løft siden forrige Microsoft-spill i serien. Skjermbildene virker i alle fall svært lovende.

Det er nok lurere å samarbeide med Orbx enn å «finne opp hjulet på nytt».
Det er nok lurere å samarbeide med Orbx enn å «finne opp hjulet på nytt».

To spill

Det første av de to spillene er altså Dovetail Games Flight School, et spill som er designet for å lære deg de grunnleggende kunnskapene du trenger for å fly et småfly. Spillet skal tilby en engasjerende og tilgjengelig introduksjon til luftfart, samtidig som det skal være svært realistisk og autentisk. Du får øvelsesoppdrag og treningsflyturer, og med en virtuell instruktør ved din side. I tillegg får du muligheten til å fly hvor du vil i hele verden, i en «free flight»-modus.

Senere i år kommer Dovetail Games Flight Simulator, som er den virkelige oppfølgeren til Microsoft Flight Simulator X. Her får vi fly alle typer fly, over hele verden.

Det er imidlertid et åpent spørsmål hvor åpent spillet kommer til å være for tredjepartsmodifikasjoner – slik jeg ser det, er det helt nødvendig at brukerne får frihet til å lage egne fly og landskapspakker, slik de kan med Flight Simulator X. Det blir neppe sunt for miljøet rundt spillet om Dovetail prøver å ta kontroll over denne prosessen.

Vi gleder oss uansett til å få en ny sivil flysimulator for folk flest (i motsetning til P3D-serien, som gjør et poeng av å ikke være det). Her er noen ferske bilder fra det nye spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.