Et par blogger du bør lese i påska

Vi tar det litt med ro fremover, men det gir deg bare tid til å lese hva andre har å si om klassiske spill.

Woho! Det er påskeferie! Jeg kommer til å slappe litt av i de kommende dagene, noe som betyr at det blir ganske rolig her på Spillhistorie.no. Men vi har i alle fall én gigantartikkel å by på i ferien, så kom gjerne tilbake i morgen (og for all del: hvis originale The Settlers relanseres på GOG, eller det skjer noe annet tilsvarende stort, så skal jeg nok poste om det).

Om du mangler lesestoff i påska, har jeg uansett et par gode (om enn litt gamle) bloggtips til deg.

The CRPG Addict

Først ut er The CRPG Addict, som er prosjektet til Chester Bolingbroke. For noen år siden fant han ut at han skulle spille gjennom alle rollespillene lansert på PC, og senere skjønte han at å begrense seg til PC egentlig var en veldig dum ting (hvis man vil ha et skikkelig, historisk bilde av sjangerens utvikling), så han begynte å spille rollespill for andre plattformer også.

Resultatet er et av de beste stedene å gå hvis du ønsker å lære om hvordan historiens kjente og ukjente rollespill faktisk er å spille. Vanlige tilbakeblikk kan gi et godt innblikk i utviklingen, og et overfladisk, anmelder-aktig inntrykk av spillmekanismene, men Bolingbrokes «spilldagbøker» gir et mye bedre bilde av hvor mye sjangeren faktisk har endret seg i årenes løp.

The Digital Antiquarian

Den andre bloggen jeg vil nevne er The Digital Antiquarian, bloggen til spillhistoriker Jimmy Maher. Han fokuserer på eventyrspill og andre historiedrevne spill, og i likhet med Chester Bolingbroke starter han helt på begynnelsen (altså syttitallet). Men Maher er mye mer interessert i historien bak spillene, og menneskene som skapte dem.

Maher gjør store mengder research for hvert spill, og resultatet er en av de mest velskrevne og komprehensive samlinger av tekster om spillhistorie som finnes på nettet (og et forbilde for oss andre som prøver å skrive litt om spillhistorie). Advarsel: Når du først begynner å lese, er det vanskelig å stanse.

Forresten! Hvis du har noen gode bloggtips, er det bare å dele dem i kommentarfeltet.

Foretrekker du video? Her er noen YouTube-tips:

Toppbildet stammer fra AtariAge, og viser coveret til et spill som dekkes i begge bloggene.

2 kommentarer om “Et par blogger du bør lese i påska”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.