Flight of the Amazon Queen kan få oppfølger

Men ikke til de plattformene du forventer.

Flight of the Amazon Queen er et pek-og-klikk-eventyr som opprinnelig ble lansert på Amiga og PC på midten av nittitallet. Spillet fulgte piloten Joe King («you must be …», et.c.), som krasjlandet med flyet sitt midt i Amazonas-regnskogen. Her kom han tilfeldigvis over basen til en gal vitenskapsmann, som eksperimenterte med å forvandle de lokale amasonene til dinosaurkrigere. For å ta over verden, selvsagt.

Originale Flight of the Amazon Queen.
Originale Flight of the Amazon Queen.

Spillet regnes kanskje ikke som en av de største klassikerne fra nittitallet, og det ble først kjent for alvor etter at det ble gitt ut gratis på nettstedet til ScummVM (og senere også GOG). Men selv har jeg mange gode minner fra spillet, som var et av de første jeg kjøpte umiddelbart etter lansering (via postordre fra Datakompaniet, mener jeg å huske).

Nå arbeider en av originalskaperne, John Passfield, med en oppfølger. Men i motsetning til hva man skulle tro, kommer ikke denne til PC eller noen av stuekonsollene. Den kommer heller ikke til mobilplattformene. I stedet er det faktisk Apples rådyre smartklokke, Apple Watch, spillet er under utvikling for.

Oppfølgeren for Apple Watch.
Oppfølgeren for Apple Watch.

Et merkelig valg, kanskje, men Passfield mener spill som Lifeline (som Kristian var svært begeistret for) beviser at det er et marked for eventyrspill på slike formater.

«Post mortem» og iOS-versjon

Nyheten kommer forøvrig i en stor «post mortem»-artikkel om spillet, som nylig ble publisert på Gamasutra. Dette gir et svært interessant innblikk i utviklingen, og det kommer blant annet frem at spillet utrolig nok ble programmert i BASIC-varianten AMOS. Artikkelen er også full av unikt bildemateriale, slik som flere av spillets animasjoner tegnet i Deluxe Paint IV.

Artikkelen ble publisert i anledning spillets 20-årsjubileum, og samtidig har en forbedret utgave av spillet dukket opp på iOS. Denne skilter med et nytt og spesialdesignet kontrollsystem, samt ny grafikk og flere animasjoner. Her er en trailer:

En kommentar om “Flight of the Amazon Queen kan få oppfølger”

  1. Høres «kjempelurt» ut. Det fans av det første spillet aller helst vil med en oppfølger er å spille det på en klokke. Eller noe…..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.